Συνάντηση Παναρκαδικής με Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβίου κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, υπό τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μπένο, το Γεν. Γραμματέα Παναγιώτη Παγιώτα και το Μέλος Σταύρο Μητροθανάση, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο, καθώς και θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της Π.Ο.Ε. σχετικά με τη εξαίρεση από το Νομοσχέδιο, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των χωριών της Αρκαδίας και όχι μόνο, από τον υπολογισμό εσόδων βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος των 12000 ευρώ. Είναι κάτι που ανακουφίζει ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι πεντακόσιους κατοίκους και δικαιώνει την Ομοσπονδία μας τόσο για την άμεση ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της στον κίνδυνο αφανισμού μικρών καφενείων και ταβερνών, όσο  και για τις επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε τον τελευταίο καιρό, μέσα από σειρά επαφών και παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης θέσαμε στον Υπουργό την αναγκαιότητα λύσης στο θέμα χρήσης της Έδρας της Ομοσπονδίας, από τους Συλλόγους μέλη μας, καθώς, ούτε οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάζουν γραφεία, ή να δηλώνουν ιδιόκτητους χώρους των μελών τους, ως Έδρες των Φορέων που εκπροσωπούν, ούτε η Ομοσπονδία δύναται να τους παρέχει Έδρα, λόγω απώλειας των ευεργετικών διατάξεων περί ΕΝ.Φ.Ι.Α. Επ΄αυτού ζητήσαμε άμεση τροποποίηση των ισχυόντων διατάξεων.

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος   Παναγιώτης Μπένος

Ο Γεν.Γραμματέας    Παναγιώτης Παγιώτας

Ο Υπευθ. Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Παναγιώτης Παγιώτας