Συνάντηση Προέδρου Παναρκαδικής Ομοσπονδίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος βρίσκεται εδώ και μέρες στην Αμερική και πραγματοποιεί εθιμοτυπικές συναντήσεις με φορείς και Συλλόγους της ομογένειας.

Εχθές πραγματοποίησε και μια επίσημη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Σεβασμιότατο κ.Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Μαζί του παρευρέθηκε και η σύζυγος του Πολιτισμολόγος και σύμβουλος πολιτισμού της Π.Ο.Ε κ Διαμαντοπούλου Γεωργία και η κ. Χριστοφοράτου Γαρυφαλιά από την εκκλησία της ομογένειας Saint John’s (Blue Point, New York).

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α. κ.Μπένος σημείωσε για την επίσκεψη αυτή: “Με περισσή ευγένεια και απλότητα μας δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. Συζητήσαμε το θέμα της ελληνικής γλώσσας στην ελληνική κοινότητα και την δική μας συμβολή πως μπορούμε να παρέμβουμε για βοήθεια από το ελληνικό κράτος. Η εκκλησία στην ομογένεια όπως και η ομοσπονδία με τους συλλόγους της παίζουν καθοριστικό ρόλο και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο. Καλέστηκε ο Αρχιεπισκοπος από πλευράς μου να συμμετάσχει στον επόμενο παγκόσμιο Αρκαδικό συνέδριο. Υποσχέθηκε ότι θα στείλει Αρκάδα εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής. Τέλος μου απάντησε ότι ήταν μια συνάντηση έκπληξη από πρόεδρο της Παναρκαδικης Ομοσπονδίας Ελλάδος. Είμαι ο πρώτος που γίνεται μια τέτοια συνάντηση. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, την αγάπη του για τους Αρκάδες τον Ελληνισμό και τους ομογενείς μας. Είναι ένας άξιος πνευματικός ηγέτης.”