Συνάντηση του Δ.Σ. της Παναρκαδικής με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, υπό τους Παναγιώτη Μπένο και Παναγιώτη Παγιώτα, Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα αντίστοιχα, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών  κύριο Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αποδέχθηκε το σχετικό αίτημα μας. Στη συνάντηση που διεξήχθη στο Υπουργείο, σε φιλικό κλίμα, ετέθησαν από τη μεριά μας δύο βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία των μελών-Συλλόγων μας, ήτοι:

α) η δυνατότητα να χρησιμοποιούν οι Σύλλογοι ως Έδρα τους, την Έδρα της Ομοσπονδίας μας,  με τρόπο που δεν θα θίγει ούτε την Καταστατική και Ταμειακή λειτουργία τους, ούτε θα επηρεάζει την δική μας, ευεργετική διάταξη, περί απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.. Να σημειωθεί πως πολλοί σύλλογοι που δεν έχουν έδρα δηλώνουν ως τέτοια την οικεία κάποιου εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα αυτό να συνεπάγεται τεκμήριο στο οικογενειακό τους εισόδημα

β) η απεμπλοκή από τη διαδικασία απόδοσης κινήσεων Εσόδων-Εξόδων, σε μηνιαία βάση από τους Συλλόγους , διαδικασία που τους επιβαρύνει οικονομικά με την απασχόληση μόνιμου λογιστή.

Από την πλευρά του Υφυπουργού, που άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα αυτά, υπήρξε η διαβεβαίωση πως, στο μεν πρώτο θα υπάρξει σχετική ερώτηση στην Α.Α.Δ.Ε., για τις δυνατότητες που δίνει ο Νόμος στην κατεύθυνση εξαίρεσης ορισμένων κατηγοριών, ενώ για το δεύτερο ότι θα πρέπει ως ζήτημα, να τεθεί από εμάς σε  κοινή διαβούλευση με τον Προϊστάμενο της νέας Υπηρεσίας τήρησης Ηλεκτρονικών Βιβλίων Συναλλαγών, myDATA, κύριο Αντώνη Ντίνο.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Δευτεροβάθμιο Όργανο είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε σθεναρά, κάθε δίκαιο αίτημα που όχι μόνο θα καλύπτει τα συμφέροντα των μελών μας, αλλά και θα διασφαλίζει την αναγκαία για τον Πολιτισμό της Πατρίδας μας, βιωσιμότητα τους.

Δ.Τ.