Συνεχίζεται ο σάλος με το Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο- Παρέμβαση Δημάρχου στο OPEN

Συνεχίζεται ο σάλος και οι αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο. Όλα ξεκίνησαν από μια ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, όπου κατηγορούσε τους διοργανωτές για κακοποίηση ζώων, αναφέροντας ότι μία οικογένεια αποχώρησε ώστε να μην δουν τα ανήλικα παιδιά της το βίαιο θέαμα στο αλώνι. Δείτε εδώ την ανακοίνωση εδώ.

Στο διαδίκτυο ξεκίνησε από την άλλη και μια θύελλα αντιδράσεων εναντίον του Συλλόγου με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για “ακραία παρέμβαση”, τονίζοντας ότι  έτσι μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ενώ είναι ένα έθιμο που αναβιώνει για να μαθαίνουν και οι νεότεροι πως γινόταν επί χρόνια το αλώνισμα μέχρι να εφευρεθούν οι αλωνιστικές μηχανές.

Το θέμα πήρε και διαστάσεις πανελληνίως μέχρι και σε πρωινές εκπομπές. Σε μια από αυτές μάλιστα εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης για να κάνει σαφές προς όλους ότι δεν υπήρξε καμία κακοποίηση κατά τη διάρκεια του αλωνίσματος, ενώ οι ιδιοκτήτες τους έχουν μεγάλη αγάπη στα ζώα τους. Ο κ.Κούλης σημείωσε ότι κακώς διογκώθηκε το θέμα, τονίζοντας ότι από δημοσιογράφους που δεν γνωρίζουν από γεωργικές εργασίες, όπως τη διαδικασία του αλωνίσματος, υπήρξε παραποίηση της αλήθειας και λεκτικές ανακρίβειες.

Δείτε όλο video της εκπομπής