Συνελήφθη 53χρονος στη Γορτυνία για ενδοοικογενειακή βία – Άριστη συνεργασία Α.Τ. Γορτυνίας με Α.Τ. Αμπελοκήπων

*Με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας εξασφαλίστηκε χώρος προσωρινής διαμονής για την παθούσα.

*Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Λαγκάδια

Την Παρασκευή 5 Απριλίου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας , συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Το περιστατικό όπως πληροφορηθήκαμε έγινε στα Λαγκάδια, χωρίς όμως να διαρρεύσει ή να πάρει μεγάλη έκταση το βράδυ της Παρασκευής. Για τη παθούσα, μερίμνη του Α.Τ. Γορτυνίας, εξασφαλίστηκε χώρος προσωρινής διαμονής στη Στεμνίτσα.

Όλα έγιναν αποτελεσματικά και αθόρυβα κατοπίν μιας άριστης συνεργασίας μεταξύ των του Α.Τ. Αμπελοκήπου Αθηνών και του Α.Τ. Γορτυνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 5.4.2024 το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, για την αναζήτηση και σύλληψη 53χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας κατά της πρώην συντρόφου του.

Συγκεκριμένα, η παθούσα κατήγγειλε ότι  επρόκειτο να μεταβεί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, προκειμένου να διαμείνει για λίγες ημέρες, δεχόμενη όμως απειλές από τον ανωτέρω ότι θα ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα προκειμένου να τη βρει, προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Άμεσα από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις σε κομβικά σημεία, προκειμένου αυτός να εντοπιστεί και να συλληφθεί, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την καταγγέλλουσα και της συστήθηκε να μην μεταβεί στον αρχικό προορισμό της αλλά σε έτερο, όπου και εδρεύει το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας, για την ασφάλειας της.

Με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Γορτυνίας εξασφαλίστηκε έτερος χώρος διαμονής της, όπου και διέμεινε προσωρινά, ενώ βραδινές ώρες της 5.4.2024 ο 53χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Λαγκάδια από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας. Συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.