Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Παιδείας

* Τέλος στα σενάρια για παράταση των σχολικών διακοπών λόγω γρίπης

«Τα σχολείαθα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα», διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Όπως είπε, μιλώντας ο ίδιος στην ΕΡΤ, «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», επισήμανε.

Η δήλωση έρχεται μετά την πρόταση του διευθυντή στη Β’  ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης αλλά και λόγω της έλλειψης των κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.
«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες», τόνισε ο κ. Κόπτσης στη συνέχεια.