Τέλος από αύριο οι μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Καταργείται  από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Τι ισχύει στα ταξίδια

Η μάσκα καταργείται στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς. Για τα ταξίδια με πλοία δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση.

Τι ισχύει σε σχολεία και Πανεπιστήμια

Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.