Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή Συνεδρίαση (22/6) του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Όλες σχεδόν οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, θώρησαν σκόπιμο να συζητηθεί πρώτο εκτός Ημερησίας Διατάξεως το προκύψαν θέμα με τα οικονομικά του Δήμου. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στο τέλος της Συνεδρίασης θα ενημερώσει το σώμα και είναι αντίθετος να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διατάξεως, γιατί θεώρησε ότι δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερίσχυσε η πρόταση του Δημάρχου με 16 ψήφους, έναντι 8 της αντιπολίτευσης.

Έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις υπήρξαν μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης: Παναγιώτη Μέγα, Πέτρο Ζούνη, Αγγελή Πετρόπουλο και Μιλτιάδη Λύτρα με τον Δήμαρχο Γορτυνίας και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Απ. Αποστολόπουλο και Νεκτάριο Μπαρούτσα.

Μετά τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για το προκύψαν θέμα της κατάσχεσης των λογαριασμών του Δήμου. Ανέφερε ότι πρόκειτο για ένα χρέος του Δήμου Βυτίνας από το 2007 για έργο που εκτελέσθηκε αλλά για διάφορους νομικούς λόγους δεν εξοφλήθηκε. Είναι μια περιπέτεια που κρατάει 15 χρόνια. Ακόμα έκανε γνωστό ότι οι λογαριασμοί του Δήμου κατόπιν νομικών ενεργειών αποδεσμεύτηκαν. Πάντως στο τέλος υπήρξαν έντονοι διάλογοι μεταξύ Δημάρχου Στάθη Κούλη και Παναγιώτη Μέγα.

Ε.Μ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρακάτω:

https://www.facebook.com/pnanea/videos/289681780417130/