Θλίψη για την απώλεια του διακεκριμένου νομικού Δημήτρη Παπαπετρόπουλο από Βάχλια

ΚΕΙΜΕΝΟ: Eφημερίδα “Γορτυνία” – www.e-gortynia.gr

Απεβίωσε από τη ζωή ο διακεκριμένος νομικός και συγγραφέας Δημήτρης Ανδρέα Παπαπετρόπουλος, από Βάχλια Γορτυνίας. Ο εκλιπών ήταν Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και επί σειρά ετών Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών Νομικών Προσώπων αλλά και φορέων του Υπουργείου.

Αγαπούσε πολύ τη γενέτειρά του και το εξεδήλωνε με κάθε τρόπο, ενώ μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του έκανε σχετικές αναφορές για τη Βάχλια στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του σπουδαίου νομικού. Χαρακτηριστική η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που έχει ως εξής: “Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετώ έναν πολύτιμο συνεργάτη, έναν άριστο επιστήμονα, επί πολλά χρόνια Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Πολιτισμού, έναν αγαπημένο φίλο. Ο Δημήτρης Παπαπετρόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπηρέτησε τη νομική επιστήμη, το Υπουργείο Πολιτισμού και πλήθος φορέων, πάντοτε με το εξαίρετο επίπεδο γνώσης, ήθους και αποτελεσματικότητας, που τον χαρακτήριζε. Μεταξύ των πολλών του επιτευγμάτων οφείλω να ξεχωρίσω την καθοριστική του συμβολή στη συγγραφή του αρχαιολογικού νόμου 3028/2002 «Για την Προστασία της Αρχαιολογικής και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ο οποίος αποτελεί υπόδειγμα διεθνώς.

Ο Δημήτρης ήταν πάντοτε ένας άνθρωπος που υποστήριξε τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Υπουργείου, ένας νομικός που έδινε λύσεις, ειδικά κατά τη θητεία του στο ΚΑΣ και στο ΚΣΝΜ, ένας συνεργάτης που μας συντρόφευσε σε αμέτρητες αυτοψίες και συσκέψεις χωρίς να φείδεται χρόνου και κατάθεσης εμπειριών.

Το πλούσιο βιογραφικό του σε επιτροπές, Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών και Ιδρυμάτων μαρτυρά το εύρος των δραστηριοτήτων και της προσφοράς του στον Πολιτισμό και στην Κοινωνία. Μεταξύ αυτών, το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η ΚΣΟΤ, η ΚΟΑ, το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ωδείο Αθηνών. Το έργο και η αγαπητή σε όλους προσωπικότητα του Δημήτρη Παπαπετρόπουλου θα συνεχίσουν να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νίκη Τουλουπάκη, στον γιο του Ανδρέα και στην οικογένειά τους”.