Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο Σχολείο Τροπαίων – Μια συναρπαστική εμπειρία! (ph-video)

Σήμερα το πρωί (28/5), στο Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική και εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές, καθώς το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο “Planetarium on the Go” επισκέφθηκε το σχολείο!

Η ημιμόνιμη αυτή φορητή κατασκευή με σταθερό θόλο και καρέκλες για τους θεατές, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, προσέφερε μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του πλανηταρίου ήταν η ημισφαιρική οθόνη προβολής με διάμετρο 6 μέτρα και επιφάνεια 57 τετραγωνικών μέτρων, προσφέροντας εντυπωσιακές προβολές του σύμπαντος και των πλανητών.

Οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν το ψηφιακό πλανητάριο, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις προβολές έναντι μικρής αμοιβής.

Η συμμετοχή δεν περιορίστηκε μόνο στους μαθητές του σχολείου, καθώς παρευρέθηκαν επίσης μαθητές από τα σχολεία της Κοντοβαζαίνας, της Βυτίνας και των Λαγκαδίων, διευρύνοντας το κοινό που απόλαυσε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων προσέφερε κεράσματα στα παιδιά, προσθέτοντας μια ευχάριστη νότα στην εκδήλωση.

Η Διευθύντρια του σχολείου, Ευαγγελία Μαραγκού, μαζί με τους δασκάλους Κωνσταντίνα Γιαννόπουλου, Δημήτρη Μπάτσο και Μαρία Αγγελοπούλου, οργάνωσαν και υλοποίησαν με επιτυχία αυτή την πρωτοβουλία. Η δράση αυτή έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους για το σύμπαν και να ζήσουν μια εμπειρία που συνδυάζει τη μάθηση με την ψυχαγωγία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της!

Πέννυ Καλύβα