Β. Γιαννακούρας: Η αποχή είναι απαράδεκτη στάση και δείχνει δειλία, σκοπιμότητα ή αδιαφορία!

Η αποχή είναι απαράδεκτη στάση και δείχνει δειλία, σκοπιμότητα ή αδιαφορία!
Επειδή πρόσφατα ζήτησα επανειλημμένως την ψήφο των συμπολιτών μου και αυτοί με τίμησαν με πολλές χιλιάδες ψήφους και επειδή ποτέ δεν κρύφτηκα, αισθάνομαι την υποχρέωση να πω ευθέως τη γνώμη μου για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ένα νομοσχέδιο που θεωρώ αρχικά πως η συντηρητική Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να φέρει γιατί πιέστηκε και όχι γιατί το ήθελε.
Ένα νομοσχέδιο που σίγουρα θα έπρεπε να είχε έρθει χθες γιατί αφορά στο Κράτος Δικαίου και στην ισονομία.
Γνωρίζω πως ίσως με αυτά που θα αναφέρω παρακάτω θα εναντιωθείτε κάποιοι αλλά έχω μάθει πάντα να εκφράζω την άποψή μου, ως αιρετός και ως άνθρωπος που τον τιμάτε τόσα χρόνια με την αγάπη  και  την ψήφο σας.
Θα προσπαθήσω τεκμηριωμένα, όπως άλλωστε το πράττω πάντα, να δικαιολογήσω δημόσια την άποψή μου.
1. Ως Χριστιανός μεγάλωσα με το κυρίαρχο μήνυμα της Χριστιανοσύνης που αφορά στην αγάπη. Προσπάθησα και προσπαθώ στο διάβα της ζωής μου να το εφαρμόζω.
2. Ως γιατρός γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ομοφυλοφιλία δεν οφείλεται σε «βίτσιο» αλλά σε μία περίπλοκη αλληλεπίδραση γενετικών, ορμονών και περιβαλλοντικών επιρροών και δεν την θεωρούν επιλογή του ατόμου.
Δεν υπάρχουν ουσιαστικά επιστημονικά δεδομένα που να υποδηλώνουν ότι η ανατροφή ή η πρώιμη παιδική ηλικία παίζουν κάποιο ρόλο όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου.
Απ’ αυτό συνεπάγεται ότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου θα βοηθήσει τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας, και δεν θα στερήσει κανένα δικαίωμα από την υπόλοιπη κοινωνία.
3. Ως πολιτικός πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να προσπαθεί να λύσει προβλήματα συμπατριωτών μας.
Το χθεσινό Νομοσχέδιο θα λύσει προβλήματα για μία μικρή αλλά υπαρκτή ομάδα συμπατριωτών μας, που αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα  και εμπόδια στην καθημερινότητά τους και κυρίως όσον αφορά στη ζωή των παιδιών, που υπάρχουν ήδη σε τέτοιες οικογένειες και δε σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ρωγμή στις παραδοσιακές οικογένειες από τις οποίες προερχόμαστε και στις οποίες μεγαλώσαμε και πιστεύουμε.
Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον θα αποδείξει ότι ο συγκεκριμένος Νόμος προσθέτει στο κοινωνικό σύνολο και δεν αφαιρεί.
4. Ως Σοσιαλιστής πιστεύω στην ισότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Και όπως λένε οι ειδικοί το καλύτερο ορφανοτροφείο είναι χειρότερο από την παρουσία του παιδιού σε μία οικογένεια έστω και ομοφυλοφιλική, που θα του προσφέρει αγάπη και φροντίδα.
Η Κοινωνία προχωρά και οι πολιτικοί πρέπει να ανοίγουν δρόμους, όπως έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν τότε, θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο, αποποινικοποίησε την μοιχεία, κατάργησε την προίκα και αργότερα όταν θεσμοθετήθηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης.
Αλλαγές που διευκόλυναν τους συμπατριώτες μας.
Κοιτάμε μπροστά, ξεκολλάμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος , φροντίζουμε να διευκολύνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, που κάποιοι βουλευτές (και μάλιστα κάποιοι του λεγόμενου προοδευτικού χώρου) από όλα τα κόμματα με την συμπεριφορά τους προσπάθησαν να παρεμποδίσουν, εγκλωβισμένοι πέραν όλων των άλλων, στο παρελθόν και σε ψηφοθηρικούς υπολογισμούς.
Διαφωνώ κάθετα με την αποχή. Στη Δημοκρατία ψηφίζεις «ΝΑΙ», «ΟΧΙ» ή «ΛΕΥΚΟ». Με την αποχή αποδεικνύεις ή δειλία να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ή σκοπιμότητα για να παραπλανήσεις τους πολίτες και να τους κοροϊδέψεις ή αδιαφορία.
Άλλωστε κλείνοντας θέλω να επισημάνω πως θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε σε μικροπολιτική και να κοιτάξουμε ως Κοινωνία και ως Κράτος τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και σίγουρα ένα από αυτά δεν είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο απασχόλησε την κοινή γνώμη υπέρμετρα το τελευταίο χρονικό διάστημα ίσως για να κρύψει και να μειώσει άλλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες σήμερα.
Βαγγέλης Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας