Υδροφόρες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην πλημμυρόπληκτη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίον επικοινώνησε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους προκειμένου να εξευρεθούν υδροφόρα οχήματα.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός λόγω των πρόσφατων εκτεταμένων πλημμυρών σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας απαιτείται να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες υδροδότησης των πλημμυρόπλητων πολιτών και γι’ αυτό η κυβέρνηση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και στις Περιφέρειες της χώρας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάχης Π. Νίκας, κινητοποίησε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και παρείχε στον υφυπουργό τα στοιχεία που ζήτησε.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα -όταν πλέον αναμένεται να έχουν διαπιστωθεί οι συνέπειες των πλημμυρών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να έχει αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση όπως και οι ανάγκες που υπάρχουν- θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να συνδράμει την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δ.Τ. Περιφέρειας