Νέα Υφυπουργός Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη από Αρκαδία

Νέα Υφυπουργός Παιδείας ορίστηκε η Βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη από Αρκαδία, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ως Υπουργός.

Η Ιωάννα Λυτρίβη κατάγεται από το  Κορακοβούνι Κυνουρίας και ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ στις εκλογές του 2019.

Είναι κάτοχος Πτυχίου Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (2005), και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (2008). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με θέμα διδακτορικής διατριβής «Νέες μορφές κοινωνικής ευπάθειας. Νέοι εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης και Κατάρτισης (NEETS) ΣΤΗΝ Ελλάδα και Διεθνώς. Ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

Γνωρίζει άριστα την αγγλική γλώσσα και διαθέτει πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Η κ. Ιωάννα Λυτρίβη διαθέτει πολύ σημαντική επαγγελματική προϋπηρεσία και εμπειρία, η οποία ανταποκρίνεται απολύτως τόσο στο αντικείμενο δραστηριότητας του ΕΟΠΠΕΠ όσο και στις απαιτήσεις του νόμου και της πρόσκλησης. Συγκεκριμένα εργάστηκε ως υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (01/03/2010-30/06/2011-Αθήνα).