«Ζώντας στη Δημητσάνα…»στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 4ου Θερινού Σχολείου του Υπουργείου Πολιτισμού για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, με θέμα «Συν-πράττοντας με τις κοινότητες: Σχεδιασμός και εφαρμογή δράσεων για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» (Δημητσάνα, 23-30/7), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (ώρα 21:00) συνάντηση γνωριμίας των σπουδαστών με κατοίκους της περιοχής, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το πώς ήταν στο παρελθόν η καθημερινότητα στη Δημητσάνα και πώς είναι σήμερα, για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη στοιχείων της τοπικής υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας σε αντίστοιχες δράσεις και σχετικές πρωτοβουλίες. Επιπλέον, θα συνεργαστούν για την παρασκευή παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα γευτούν στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Το 4ο Θερινό Σχολείο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας. Σκοπός του είναι να παράσχει συστηματική κατάρτιση σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν ενεργά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων για τη διαφύλαξη και την ανάδειξή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr