Έκτακτη Γενική Συνέλευση Αδελφότητας Ραφταίων

To τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος εναντίον της Αδελφότητας των Ραφταίων με καταγγελίες σε βάρος της ενώπιον Δημοσίων Αρχών. Στη δίνη σοβαρών κατηγοριών το Δ.Σ. της Αδελφότητας αποφάσισε άμεσα τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στο Κέντρο Νεότητας του χωριού.

Παράλληλα το Δ.Σ. της Αδελφότητας μας γνωστοποίησε ότι απέστειλε σε όλα τα μέλη του επιστολή στην οποία αναφέρει: “Όπως ενδεχομένως να έχετε πληροφορηθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος εναντίον της Αδελφότητας των Ραφταίων με καταγγελίες σε βάρος της ενώπιον Δημοσίων Αρχών και ίσως και Εισαγγελικών (από όσα δηλαδή οι πολέμιοι μας αφήνουν να εννοηθεί). Πρόφαση των καταγγελιών αυτών είναι η δήθεν επιθυμία της διερεύνησης της νομότυπης λειτουργίας της Αδελφότητας, που όμως ως αποτέλεσμα έχει την αποτροπή κάθε ενδιαφερόμενου, από το να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του και την αγάπη του σε αυτή,υπό τον συνεχή φόβο της τυχόν άδικης και αναίτιας εμπλοκής του σε καταστάσεις δύσκολες που θα απειλούν την ηρεμία της καθημερινότητάς του.

Θα θέλαμε δια της παρούσης επιστολής μας να εκφράσουμε ως ΔΣ της Αδελφότητας κάποιους προβληματισμούς μας. Όπως θα μπορεί ο μέσος συγχωριανός μας να υποθέσει, η ενασχόληση μας με τα θέματα του χωριού μας λαμβάνει χώρα καθαρά από αγάπη για το χωριό μας και εις βάρος της προσωπικής μας ζωής, δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος αλλά και πολλές φορές οικονομική στήριξη στην Αδελφότητα προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκπλήρωση των διαφόρων υποχρεώσεών της. Σε καμία απολύτως περίπτωση το Δ.Σ. της δεν έχει επωφεληθεί οικονομικά από την συμμετοχή του σε αυτή αλλά ούτε και θα μπορούσε άλλωστε, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αντιληφθεί με ευκολία ένας εχέφρων άνθρωπος. Όμως δυστυχώςκάποιοι συμπολίτες μας  έχουν διαφορετική λογική για τα πράγματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δίωξη και ταλαιπωρία μας με την μορφήυποβολής καταγγελιών και αποστολής πληθώρας επιστολών σε διάφορες αρχές. Το αποκορύφωμα δε είναι ότι και άλλοι συγχωριανοί μας -της ιδίας προφανώς αντιλήψεως- αποφάσισαν να ανακινήσουν θέματα της Αδελφότητας που αφορούν παρελθόντα χρονικά διαστήματα και μάλιστα πέραν της δεκαετίας καλώντας μας σε τηλέφωνα και αποδίδοντας δήθεν ευθύνες σε ανθρώπους που έχουν παύσει να ασχολούνται με τα θέματα της Αδελφότητας εδώ και πολλά έτη. Είναι εξαιρετικά στενόχωρο, εάν όχι θλιβερό, να διαπιστώνουμε ότι σε μία τόσο μικρή κοινωνία αντί να βασιλεύει η αγάπη και η ομόνοια, θριαμβεύουν η ζήλια, η μικροψυχία, η κακία και η διχόνοια. Κάτι που φυσικά αλλοιώνει την εικόνα του χωριού μας προς τα έξω.

Αποτέλεσμα αυτών των ανηλεών επιθέσεων είναι η εξάντληση των μελών του ΔΣ σωματικά και ψυχικά που οδήγησε την συλλογική λήψη της απόφασης μας για πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα στις 25/07/2020 ημέρα Σάββατο στο Κέντρο Νεότητας του χωριού μας και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Αρχικά το θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. αυτής, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω COVΙD-19  και στην περίπτωση που λόγω των ανωτέρω αναφερομένων δεν βρεθεί κανείς που να επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής του στη Διοίκηση της Αδελφότητας, γεγονός εξαιρετικά πιθανό,τίθεται ως θέμα η διάλυση αυτής με τις δέουσες διαδικασίες και η μεταβίβαση της περιουσίας της σύμφωνα και με το Καταστατικό της στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ράφτη.

Για λογαριασμό του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ραφταίων”