Έμπρακτη αγάπη της Γορτύνιας συγγραφέως Τίνας Βλασταράκου στα παιδιά της Δημητσάνας!

Η Τίνα Βλασταράκου-Μεταξά με καταγωγή από τη Ζάτουνα και μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας κατάφερε ακόμα μια φορά να μιλήσει στις καρδιές μας με τις πράξεις της.

Με αφορμή τον φετινό Ιστορικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση της Ελλάδας για την ανεξαρτησία της, εμπνεύστηκε κ έγραψε ένα θεατρικό έργο με θέμα καθαρά από την ιστορία του τόπου μας. Ένα έργο τιμής στη Γη των Αγίων και των Ηρώων της Δημητσάνας.

Η αγάπη της πάντα ανιδιοτελής και φυσικά η στήριξη της αφιλοκερδή κατάφερε αυτή τη φορά με τους μαθητές κ τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου μας να πραγματοποιήσουν μια καταπληκτική γεμάτη συγκίνηση διαδικτυακή γιορτή.

Οι μικροί μαθητές και όχι μόνο, μέσα από αυτή την γιορτή κατάφεραν να γεμίσουν γνώσεις για τους ήρωες κ τους Αγίους του τόπου μας αλλά κυρίως να γεμίσουν περήφανα συναισθήματα τις καρδιές τους μαθαίνοντας το βάρος της Ιστορίας που κουβαλούν σαν γνήσιοι απόγονοι όλων των σπουδαίων αυτών προγόνων.

Η αγάπη της συνεχίζεται λίγες μέρες μετά στέλνοντας δώρα στα παιδιά του Δημοτικού σχολείου μια σειρά βιβλίων για το 1821.

Νιώθουμε συγκινημένοι για την αστείρευτη αγάπη της και τυχεροί που την έχουμε δίπλα μας.

Η στήριξη της στο σχολείο μας (μέσα από τα bazzar, παρουσιάσεις βιβλίων, δώρα και τη φετινή σχολική γιορτή) είναι τόσο μεγάλη για μας. Εμείς αυτό που έχουμε να της δώσουμε είναι μια μεγάλη αγκαλιά με ένα αληθινό από καρδιάς Ευχαριστούμε.

Θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με τα βιβλία της που ήδη κυκλοφορούν: “Ένας παππούς, τέσσερα παιδιά, δώδεκα εγγόνια”, “Το Πάσχα του Γιωργη”, “Καλά Χριστούγεννα κύριοι Βι και Βι” και το ημερολόγιο “Μέσα στο χρόνο περπατώ” και θα περιμένουμε τα επόμενα δημιουργήματά της, το “Ν αγαπάς πολύ” και το “Στη Γη των Αγίων, των Ηρώων και των λουλουδιών. Την ευχαριστούμε πολύ.

Μαρία Τσίτουρα – Καζά

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας