Ένας διαφορετικός Αύγουστος στο Παλαμάρι!

Ο Σύλλογος Παλαμαραίων με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊου που έχει ως συνέπεια την ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι του χωριού μας. Για πρώτη χρονιά, ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί μια πολύ δυσάρεστη ανακοίνωση για το μικρό μας χωριό. Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι από τη γενικότερη επικρατούσα κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, να εναρμονιστούμε με τις εντολές της επίσημης Πολιτείας και να μην πραγματοποιήσουμε για το 2020 τις εκδηλώσεις του « Πενθημέρου της Παναγίας ». Για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού μέσω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων σε συγκεκριμένο χώρο, αναγκαζόμαστε με πόνο ψυχής να ματαιώσουμε για φέτος το πανηγύρι που επί σαράντα και πλέον χρόνια ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί τη βραδιά του Δεκαπενταύγουστου στο χωριό.

Όμως οι ματαιώσεις δε σταματούν εδώ. Η αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας τις τελευταίες ημέρες πανελλαδικά, επιβάλλει και τη ματαίωση των δύο αθλητικών εκδηλώσεων που αποτελούσαν θεσμό για την περιοχή μας. Του Τουρνουά Μπάσκετ που κάθε χρόνο διοργανωνόταν στο χωριό μας από τις 13 έως και τις 15 Αυγούστου και του Αγώνα Δρόμου Παιδιών που κάθε χρόνο έδινε χαρά σε μικρούς και μεγάλους στις 14 Αυγούστου.

Συμπατριώτες και φίλοι του χωριού μας. Η πανδημία μιας παγκόσμιας ασθένειας που όλοι εύχονταν το καλοκαίρι βοηθούντων των υψηλών θερμοκρασιών να έχει παρέλθει, δυστυχώς συνεχίζεται. Και η συνέχεια αυτή, έχει τις παράπλευρες απώλειές της. Πολλά μικρά ορεινά χωριά της Αρκαδίας σαν το δικό μας που περίμεναν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις για να « ζωντανέψουν », να επικρατήσει ένα κλίμα χαράς για τους μόνιμους κατοίκους και τους ξενιτεμένους, δεν θα ζήσουν φέτος τις γνώριμες μέρες που όλοι περίμεναν. Πλήγμα μεγάλο για τις μικρές μας κοινωνίες.

Όμως ας είμαστε αισιόδοξοι. Μια χρονιά χωρίς εκδηλώσεις δε σημαίνει και κάτι το τραγικό για τα χωριά μας. Το Παλαμάρι ειδικά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου

μας περιμένει όλους για να αναζωογονηθεί. Να λειτουργηθούμε το πρωί στην Παναγία μας, τιμώντας την Κοίμησή Της, να χαιρετηθούμε μεταξύ μας ώστε να διατηρούμε την επαφή μας, να δώσουμε ζωή στο χωριό με τη φυσική μας παρουσία. Το γήπεδο μπάσκετ είναι εκεί και περιμένει όποιον επιθυμεί να αθληθεί, ευκαιρίες για πεζοπορίες και εξερεύνηση της φύσης γύρω από το χωριό υπάρχουν άπειρες. Επίσης συνεχίζεται ο εμπλουτισμός της μόνιμης  έκθεσης φωτογραφίας και η δημιουργία αντίστοιχου αρχείου με θέμα : « Παλιές και νέες εικόνες του τόπου μας » μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  [email protected]. (Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Με την ευκαιρία της συνάντησής μας, προτείνεται η συγκέντρωσή μας στο προαύλιο της Εκκλησίας το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας για να συζητήσουμε τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το χωριό και το Σύλλογό μας. Όλοι στο Παλαμάρι το Δεκαπενταύγουστο λοιπόν και ποτέ ξανά άνοιξη και καλοκαίρι με πανδημίες και μέτρα αποφυγής διάδοσης ασθενειών. Το 2021 ευχόμαστε να είναι μια χρονιά παγκόσμιας υγείας, πραγματοποίησης όλων των θεσμικών εκδηλώσεων και επαναφοράς της χαράς και της αισιοδοξίας για όλους μας.

Καλές διακοπές και μην ξεχνάτε ότι το Παλαμάρι μας χρειάζεται όλους. Δεν περισσεύει κανείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΑΙΩΝ»