Ανακοίνωση Γιαννόπουλου περί ανεπιθύμητων στη Γορτυνία

Με αφορμή την δημόσια επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Κούλης προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Τρουπή, με την οποία χαρακτήριζε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ως ένα πρόσωπο ανεπιθύμητο για την Γορτυνία, ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου διευκρινίζοντας “Ποιός είναι ανεπιθύμητος στην Γορτυνία” και καλώντας το Επιμελητήριο να προχωρήσει την πρωτοβουλία του που έχει καθολική αποδοχή εφόσον ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας.

Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Ο Δήμος Γορτυνίας, από την σύστασή του, έχει ως σταθερό προσανατολισμό την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής, με ορατά αποτελέσματα, από την πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση μέχρι τις σύγχρονες υποδομές, το περιβάλλον και τις ποιοτικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην κατεύθυνση αυτή έχει δρομολογήσει παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς, πολλές φορές σε συνεργασία με άλλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και του κράτους, που έχουν διαφορετικές αρμοδιότητες, αλλά κοινό πεδίο, οπότε είναι επιβεβλημένη η συνέργεια για την υλοποίηση των δράσεων.

Η αγροτική παραγωγή, η οδοποιία, το περιβάλλον, είναι χαρακτηριστικοί τέτοιοι τομείς, όπου έγιναν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων σε τομείς που η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί. Οι συνεργασίες έχουν ήδη αποδώσει και είναι απόλυτα επιθυμητές.

Ο Δήμος Γορτυνίας έχει διαθέσει μελέτες στο Υπουργείο Υγείας για τα Κέντρα Υγείας, στην Περιφέρεια για έργα οδοποιίας που άπτονται της αρμοδιότητάς της και υλοποίησε έργα με όμορους Δήμους. Επιπλέον συνέπραξε με όμορους Δήμους και την Περιφέρεια για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων και υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις με φορείς και επιμελητήρια. Συνεργάστηκε με πατριωτικούς συλλόγους και κοινωνικές επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες δημοτών και είχε πάντα διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς, γιατί χωρίς την συμμετοχή τους τα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά.

Στα πλαίσια αυτά το μνημόνιο συνεργασίας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για την υλοποίηση δράσεων στο Τριανταφυλλίδειο κληροδότημα, ή και οπουδήποτε αλλού στην πορεία, έτυχε καθολικής αποδοχής και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας. Το Συμβούλιο ενέκρινε την συμμετοχή του Δήμου στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την ίδρυση του Μουσείου Μελισσοκομίας για την ανάπτυξη της περιοχής, για να ωφεληθεί ο τόπος, όχι για προσωπική προβολή του Δημάρχου.

Για την Γορτυνία ανεπιθύμητη είναι αυτή ακριβώς η πολιτική αντίληψη του κ. Κούλη, που «αποφασίζει και διατάζει» την διακοπή της συνεργασίας με καταξιωμένους φορείς, που ακυρώνει την επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού, που διακινδυνεύει το όραμα των φορέων της περιοχής λόγω του εγωισμού και της ανεπάρκειάς του.

Η δημοτική αρχή Κούλη-Αποστολόπουλου έχει ήδη δώσει απτά δείγματα γραφής για την ανεπάρκειά της, πρίν κάν κλείσει χρόνο στην διακυβέρνηση του Δήμου. Έχει καθυστερήσει την υλοποίηση ενταγμένων έργων, δεν έχει προετοιμάσει τίποτα για τις νέες προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και σφυρίζει αδιάφορα για τα ώριμα έργα που τους παραδώσαμε, όπως η Ανάπλαση της Βυτίνας που είναι έτοιμο για ένταξη στο ΤΑΠΤοΚ.

Η ανεπάρκειά τους όμως δεν θα γίνει η αιτία οπισθοδρόμησης της Γορτυνίας. Αν οι κύριοι Κούλης-Αποστολόπουλος θέλουν να διακόψουν το μνημόνιο συνεργασίας που ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ας το φέρουν ως θέμα στο επόμενο Συμβούλιο. Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, αυτός είναι ο μόνος επιθυμητός τρόπος διοίκησης. Κάθε άλλη αντίληψη είναι ανεπιθύμητη!

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Γιαννόπουλος”