Ανακοίνωση για την κακοκαιρία με το όνομα “ΜΠΑΛΛΟΣ”

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από την Πέμπτη 14/10/2021, μέχρι και το Σάββατο 16/10/2021, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους 7-8 μποφόρ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Αποφύγετε το πέρασμα μέσα από πάρκα και αλσύλλια, τη στάθμευση των οχημάτων σας πλησίον δέντρων ή στύλων, καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα πτώσης αυτών.
  • Αν μπουν νερά στο σπίτι, κλείνουμε αμέσως το γενικό του ηλεκτρικού.
  • Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα. Για κανένα λόγο.
  • Μένετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
  • Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

Γεώργιος Οικονομόπουλος

Loading…