Ανησυχία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την αύξηση των κρουσμάτων

Την κοινή τους ανησυχία για τον καταιγιστικό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, ο οποίος επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη την Παρασκευή 20 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ι.Σ. Αρκαδίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται, επισήμανε ότι ήδη των 96% των υγειονομικών στην Αρκαδία έχει εμβολιαστεί και συζήτησαν για τη δυνατότητα ανάληψης από κοινού ενεργειών στην κατεύθυνση της προώθησης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, τόσο της Αρκαδίας, όσο και των υπόλοιπων 4 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Καταγράφηκαν 246 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 246 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 17.255.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 40, στην Π.Ε. Αρκαδίας 12, στην Π.Ε. Κορινθίας 43, στην Π.Ε. Λακωνίας 27 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 124.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 127 άτομα (τα 3 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 8 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 24 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 51.