Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, αναμένεται το Σάββατο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 26 στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, 13 έως 27 στη Δυτική, 13 έως 26 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία μέτριοι 4-5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3-4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, και αυξημένα ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, και τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς.