Βοηθάμε τη Γορτυνία – Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης!

Την ενότητα και την αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους της Γορτυνίας, αλλά και σε όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης, επιθυμούν να προσφέρουν ολοένα και περισσότεροι.

Από χθες ήδη με πολλά μηνύματα και τηλέφωνα στην εφημερίδα μας συμπατριώτες και όχι μόνο, που διαμένουν σε όλη τη χώρα, αλλά και ομογενείς, μας ρωτούν πως μπορούν να βοηθήσουν.

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε συγκεντρωμένα τα σημεία που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί και τι μπορεί να προσφέρει. Θα υπάρχει συχνή ανανέωση από όσους άλλους φορείς μας ενημερώνουν:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Όποιοι επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, υγειονομικό υλικό). Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2797024405, κ. Ελένη Μπουλούγαρη

2797360248, κ. Μαρία Αποστολοπούλου

2797360246, κ. Ευγενία Παρασκευοπούλου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει καλυφθεί σε είδη σίτισης και πρώτης ανάγκης. Η μόνη ανάγκη που υπάρχει είναι για άμεση παροχή ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους.(Δείτε τη σχετική ανακοίνωση)

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται στα γραφεία της Μητροπόλεως στην Μεγαλόπολη από την Δευτέρα 9 Αυγούστου, καθώς και στη Δημητσάνα στο Εκκλησιαστικό Μουσείο στη Δημητσάνα. Για επικοινωνία περί του θέματος μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ιάκωβο Κανάκη (τηλ.:6937619333), στον π. Αυγουστίνο Καραμπά (τηλ.:6988686489) και για την Δημητσάνα στον π. Εμμανουήλ Πετράκη (τηλ.:6980380804). Δείτε περισσότερα εδώ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

Από την Πέμπτη 12/8/2021 έως και την Παρασκευή 13/8/2021 στις 12.π.μ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης « ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ» Μεταφορές Μετακομίσεις Αποθηκεύσεις, (τέρμα Ναυαρίνου, πίσω από τις εργατικές κατοικίες). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε, εργάσιμες μέρες και ώρες με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας 2710 227141-2 (εσωτ.6). Δείτε εδώ τα πράγματα που χρειάζονται.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ:

Στη Δημητσάνα, όποιος θέλει να συνδράμει μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με την Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγγ. Μπίρη: Τηλέφωνο επικοινωνίας :6944338547

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΤΣΙΟΥ:

Τρόφιμα και είδη πρώτης  θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας. Για επικοινωνία με τον Πρόεδρο Δημήτρη Μουτζούρη 6947.28.55337

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου Αττικής

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΥΖΙΚΙΟΥ

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΥΖΙΚΙΟΥ συγκρότησε επιτροπή με τους: ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ, ΣΚΛΙΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΕΩΡΓΙΟ Νικ. ΚΑΤΣΙΩΝΗ, με σκοπό την άμεση αρωγή σε πληγέντες κτηνοτρόφους της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΑΣ. Όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει ανάγκη για μπάλες τριφύλλι. Όσοι δύνανται και επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Επιτροπής

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Πολλοί Δήμοι της Αττικής συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για να τα αποστείλουν στη χώρα. Μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο Δήμο του για περισσότερες πληροφορίες.

ΤΡΙΠΟΛΗ:

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκέντρωση αγαθών 12-13 Αυγούστου (ώρες 100-12:00 και 18:00-20:00) στο κατάστημα ΝΤΕΖΙΝΤΕΡΟ (Δολιανών 1, Τρίπολη)

Δ.Ε. ΠΑΪΩΝ:

Η Δημοτική Ενότητα Πα’ι’ων σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών αποφάσισε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις πυροπληκτες περιοχές του Δήμου Γορτυνίας και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο τόπος συλλογής θα είναι τα ΚΕΠ Δάφνης. Λόγω της τεράστιας προσφοράς πανελλαδικά, δε θα θέλαμε να πάνε χαμένα κάποια από αυτα, έτσι μετά από επικοινωνία με τις συγκεκριμένες περιοχές τα είδη που χρειάζονται είναι:
-νερα, αναψυκτικά, χυμοί
-χαρτικα είδη
-καθαριστικα, γάντια, σακούλες σκουπιδιών
-ξηρα τροφή
-σχολικα είδη (τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη)
-πανες, μωρομαντηλα
-Ειδη προσωπικής υγιεινής ( σαμπουάν, αφρολουτρα κτλ)
-φαρμακα (depon, panadol, παιδικά σιρόπια)
-αλοιφες για εγκαύματα, κεραλοιφες
-μασκες προστασίας
-ζωοτροφες(οικόσιτα ζώα)
Ώρες συλλογής Δευτέρα- Παρασκευή 8:00-14-00.
ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
Τηλ. επικοινωνίας με την Παγγορτυνιακή Ένωση για κάθε βοήθεια: 6979721220
* Μεγάλη ανάγκη υπάρχει για παροχή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΙΤΩΝ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΛΕΙΒΩΚΑ”
Θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και ζωοτροφές, κυρίως για αιγοπρόβατα) και θα αποσταλλούν τη Δευτέρα 16 Αυγούστου. Τα σημεία συλλογής είναι το καφενείο του Μπιστόλα και η καφετέρια Νερόμυλος.
* Σχετικά με όσους επιθυμούν να βοηθήσουν και δε βρίσκονται στο χωριό μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6937833747.
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων της πόλης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος)

*Ανανεώνεται

@ Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr