Βολές Τατούλη κατά Νίκα

Δύο χρόνια μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας στην Πελοπόννησο έχει μετατραπεί σε ένα άνευρο, υποχωρητικό, καθοδηγούμενο, πειθήνιο και αναποτελεσματικό θεσμό, ανήμπορο να αφουγκραστεί τις σύγχρονες, επείγουσες και κομβικές απαιτήσεις της κοινωνίας.

Η Περιφερειακή Διοίκηση του κ.Νίκα πορεύεται με φανερή ένδεια γνώσεων, με τάσεις αυταρχισμού, με κυριαρχία ψεμάτων και με  εσκεμμένη διάδοση ψευδών και ανακριβών στοιχείων, για όλα τα ζητήματα που διαχειρίζεται.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από απαίτηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και με μεγάλη καθυστέρηση, συζητήθηκε το θέμα των πυρκαγιών και των άμεσων ενεργειών που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ.Πέτρος Τατούλης και τα μέλη της έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ.Νίκα σχετικά με το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές της Γορτυνίας, της Μάνης και της Μεσσηνίας.

Πόσο είναι το ποσό συνολικά που έχει ζητηθεί ανά Περιφερειακή Ενότητα από την Κυβέρνηση; Πως κατανέμεται αυτό το ποσό; Ποιος είναι ο προγραμματισμός των δράσεων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους; Υπάρχουν ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για ορεινές περιοχές που κινδυνεύουν από ερημοποίηση της Μάνης, της Γορτυνίας και της ορεινής Μεσσηνίας;

Aυτά ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα που ετέθησαν.

Ο κ.Τατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι: «Iδιαίτερα για τις περιοχές της Μάνης και της Γορτυνίας απαιτείται ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο επιβίωσης για να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους οι κάτοικοι. Οφείλουμε όλοι ιδιαίτερα σήμερα, όπου συμπληρώνονται 200 Χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε τα πάντα για την επιβίωση των δύο αυτών ιστορικών περιοχών της Πελοποννήσου που πρωταγωνίστησαν στον Απελευθερωτικό Αγώνα».

Ο κ.Νίκας φανερά εκνευρισμένος από τις ερωτήσεις αντί να δώσει απαντήσεις ως είχε υποχρέωση και καθήκον, έκρινε σκόπιμο να κάνει …αντιπολίτευση στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Αντί να μας ενημερώσει για τις ενέργειες του, άρχισε με το γνωστό υπεροπτικό και αυταρχικό ύφος του να κομπάζει, λέγοντας πως όλα έχουν γίνει τέλεια και πως η δική του Περιφερειακή Αρχή δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη(!)

Για μία ακόμη φορά ο κ.Νίκας απέδειξε με προκλητικό τρόπο ότι μοναδικός του στόχος είναι η απαξίωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου».  Χωρίς καμία διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας, ανέδειξε για ακόμη φορά την εχθρότητα του και την εμμονή του απέναντι στον Πέτρο Τατούλη και στα μέλη της παράταξης μας.

Οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα, κινδυνεύοντας οι ζωές τους και χάνοντας κάποιοι από αυτούς όλο το βιός τους, βρέθηκαν απέναντι σε μια ανεπαρκή Περιφερειακή Διοίκηση, την οποία είδαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι κυριολεκτικά βουτηγμένη στα ψέματα και στην ολιγωρία και να προκαλεί σκόπιμα συνθήκες διάλυσης και διακοπής της συνεδρίασης.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα επεδίωξε με κάθε τρόπο τον εξευτελισμό του θεσμού του Συλλογικού Οργάνου και τη διακοπή της συνεδρίασης, γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι η απόφαση που θα λάμβανε το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ήταν απόφαση καταγγελίας για την απόλυτη απραξία της.

Δεν θα το αποφύγετε το «πικρόν ποτήριον» κ.Νίκα!

Θέλετε δεν θέλετε το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχιστεί και η απόφαση θα παρθεί για το συγκεκριμένο θέμα!

Θέλετε δεν θέλετε θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα τα οποία συνεχώς σκοπίμως αναβάλλετε, όπως το θέμα της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων στα σχολεία και τη χορήγηση της Αιγίδας και τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θεατρικής παράστασης που συμμετείχε και σκηνοθέτησε ο υπόδικος για ειδεχθή εγκλήματα Δημήτρης Λιγνάδης.

 

Υγ. Επισημαίνουμε ότι για τρίτη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν συζητήθηκαν οι επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.