Γορτυνία και Μεγαλόπολη πενθούν τον χαρισματικό Ποιμενάρχη τους

Πάγωσε όλη η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη με την είδηση του θανάτου του αξιαγάπητου Ποιμενάρχη μας Ιερεμία. Η είδηση της εις Κύριον εκδημίας του το βράδυ της Τρίτης 14ης Δεκεμβρίου βύθισε σε βαθύ πένθος την Εκκλησία και όλο το ποίμνιο της Μητροπόλεως.

Αν και η περιπέτεια της υγείας του Μακαριστού Μητροπολίτη μας ήταν γνωστή και πολύμηνη, την οποία υπέμεινε με καρτερία αγόγγυστα, μας συγκίνησε βαθύτατα όλους η εκδημία του εις Κύριον, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Η Γορτυνία ολόκληρη και η Μεγαλόπολη πενθούν μια εξέχουσα μορφή της Ορθοδοξίας. Τον χαρισματικό Μητροπολίτη της, που επί 15 χρόνια διακόνευε στην Μητρόπολή μας με ήθος, πραότητα, ταπεινότητα, καταξιωθείς στις συνειδήσεις όλων μας. Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα έκλεισε 15ετή ποιμαντική διακονία στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Ο σεπτός και χαρισματικός Ιεράρχης μας με τη σεμνότητα, με την γλυκύτητα και τον κρυστάλλινο ορθόδοξο λόγο του, κατάφερε σε δύσκολους καιρούς να οδηγήσει με σταθερότητα την Μητρόπολή μας, επιτελώντας ένα λαμπρό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο. Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ένα υπόδειγμα ορθόδοξου χριστιανού Ιεράρχη, ένας πραγματικά ιεραπόστολος του Θείου Λόγου. Παράλληλα, υπήρξε για όλους ο στοργικός Πατέρας, ένας ακούραστος συμπαραστάτης σε όλες τις δυσκολίες. Αθόρυβος Ιεράρχης, ο οποίος με το λιτό βίο, την πραότητα και την ευγένεια έγραψε τη δική του ιστορία.

Ευχόμεθα ο Κύριος να αναπαύσει μετά των δικαίων την ψυχήν του εκλιπόντος Μητροπολίτη μας.

Ο μακαριστός θα παραμείνει, μετά την κοίμησή του, φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι βαθιά η θλίψη όλων μας.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα.

Κώστας – Πέννυ Καλύβα