Γ. Παπαηλιού: Ερώτηση για την έλλειψη Εκπαιδευτικού από το Γενικό Λύκειο Τροπαίων

Στο Γενικό Λύκειο Τροπαίων εξακολουθεί, τρεις μήνες περίπου μετά την έναρξη του σχολικού έτους, να μην  υπάρχει εκπαιδευτικός οικονομολόγος κλάδου ΠΕ80, παρότι το μάθημα της Οικονομίας είναι ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Το δικαίωμα των μαθητών/των μαθητριών στη μόρφωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο. Αποτελεί  υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει υπό καθεστώς ισοπολιτείας και ισονομίας σε όλους τους πολίτες.

Η ελληνική περιφέρεια πρέπει να παύσει να βρίσκεται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος και οι μαθητές/οι μαθήτριες των σχολείων της, εν προκειμένω της Αρκαδίας, της Γορτυνίας, να αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Παρά το γεγονός, ότι η ηγεσία  του Υπουργείου Παιδείας, είχε ανακοινώσει το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους με τη έναρξη του σχολικού έτους, βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Δεκεμβρίου και τα σχολεία, ιδίως της επαρχίας, εν προκειμένω της Αρκαδίας, εμφανίζουν πολλά κενά.

Ειδικότερα, στο Γενικό Λύκειο Τροπαίων εξακολουθεί να μην υπάρχει  εκπαιδευτικός  κλάδου ΠΕ80-οικονομολόγος, αφού η θέση δεν καλύφθηκε κατά τις δύο πρώτες φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών. Ταυτόχρονα ώρες της συγκεκριμένης ειδικότητας δίδονται ως υπερωρία σε  εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (υποχρεωτικά ή προαιρετικά).

Αυτό σημαίνει, ότι οι μαθητές/οι μαθήτριες ενός απομακρυσμένου σχολείου της «ξεχασμένης» ελληνικής επαρχίας, της Αρκαδίας-της Γορτυνίας δεν διδάσκονται ένα  πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, αυτό της Οικονομίας, και μάλιστα ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων !

Το δικαίωμα των μαθητών/των μαθητριών στη μόρφωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο. Αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να το παρέχει υπό καθεστώς ισοπολιτείας και ισονομίας σε όλους τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική περιφέρεια πρέπει να παύσει να βρίσκεται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος και οι μαθητές/οι μαθήτριες των σχολείων της, εν προκειμένω της Αρκαδίας-της Γορτυνίας, να αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Εκ μέρους μου κατατίθεται σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

 

 Γιώργος Παπαηλιού

 Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)