Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας: Ψήφισμα για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη βύθισε σε πένθος όλη τη χώρα. Μαζί πενθεί και η Γορτυνία με τη Ζάτουνα, τον τόπο που σημάδεψε τη ζωή του μεγάλου δημιουργού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας που συνεδρίασε την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και μεταδιδόταν ζωντανά μέσα από το facebook, ξεκίνησε σε ένα συγκινητικό κλίμα, θυμίζοντας σε όλους τις στενές σχέσεις που είχε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με τη Γορτυνία.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ένα μικρό απόσπασμα από την αξέχαστη συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου του 2003 στο ανοιχτό θέατρο της Δημητσάνας «Μίκης Θεοδωράκης», χωρητικότητας 1000, περίπου θεατών.  Μεταξύ άλλων τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ έπαιξε η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Αμέσως μετά εκτός Ημερησίας Διατάξεως ομόφωνα το σώμα ψήφισε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και τους ισχυρούς δεσμούς που είχε με την περιοχή και πρότεινε την τήρηση ενός λεπτού,  καθώς και την έκδοση ψηφίσματος εκφράζοντας τη θλίψη του Δ.Σ. προς την οικογένεια. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ενώ ακολούθως και όλοι οι Αρχηγοί των κομμάτων της Αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.