Διαδικτυακή ημερίδα των 13 Επιτροπών Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου Διαδικτυακή Ημερίδα των 13 Επιτροπών Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη και προέδρου της επιτροπής Γιώργου Πατούλη, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου της ΕΝΠΕ Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας έγιναν τοποθετήσεις από τον Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας ΕΚΠΑ Γιώργο Σαρόγλου, την Πνευμονολόγο και Πρόεδρο ΚΕ.ΣΥ. Μίνα Γκάγκα και τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολο Βανταράκη, καθώς και από εκπροσώπους των 13 Επιτροπών Υγείας.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας ‘Αγγελος Χρονάς, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλειος Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήριος Καμαρινόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν όλες οι προτάσεις των Επιτροπών, οι οποίες αφορούσαν θέματα: αναδιοργάνωση του Υγειονομικού χάρτη της χώρας, νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Δημόσια Υγεία, στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, δημιουργία μηχανισμού έκτακτης ανάγκης στον τομέα υγείας, διασύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, διεύρυνση συνεργασιών με Εθνικούς Φορείς Υγείας, ενώ τέλος έγινε και συνολικός απολογισμός των έως τώρα δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέπτυξαν οι Περιφέρειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.