Δωρεάν προβολή των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας στην 85η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις – μέλη του ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα πέντε Επιμελητήρια της Περιφέρειας διοργανώνουν την προβολή των εξαγωγικών επιχειρήσεων στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Αρκαδίας μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr  (Σημαντικά νέα).

 

«ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ». ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρίπολης ξεκινά η καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό με σύνθημα «Εμβολιάσου! Είναι δώρο Ζωής», Προστάτεψε τον εαυτό σου, τους δικούς σου, την κοινωνία, την επιχείρησή σου. Πρόκειται για μια προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου να εμβολιαστεί που στόχο έχει την στήριξη του συστήματος υγείας αλλά και των επιχειρήσεων της Αρκαδίας.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να κατεβάσουν το μπάνερ από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr και να το αναρτήσουν στη ιστοσελίδα και στη σελίδα των social media που εκπροσωπούν καθώς και να προμηθευτούν αφίσες, από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ AROGI.GOV.GR ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ- ΕΩΣ 30/9 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημίωση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, όλοι όσοι υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές, από τις 27 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου. Μέσω της πλατφόρμας, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και έως την 13η Αυγούστου 2021, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να τους χορηγηθεί έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ως πρώτη αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών
Αναλυτικά το ΦΕΚ 3853/Β/18-8-2021
Αναλυτικά το ΦΕΚ 3854/Β/18-8-2021
Αναλυτικά το ΦΕΚ 3855/Β/18-8-2021

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ
Έως και την 31η Δεκεμβρίου μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η αίτηση των φορολογουμένων για τη ρύθμιση σε έως και 72 δόσεις, των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ, ο προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Η υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση, συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης έως και την 31η Ιανουαρίου 2022, ωστόσο η καταβολή της πρώτης δόσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 3750/Β/13-8-2021

ΑΑΔΕ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
Λίγο πριν τον ΕΝΦΙΑ του 2021, η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να στείλει το  λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ που δεν πλήρωσαν τα προηγούμενα έτη σε επιχειρήσεις οι οποίες εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει δηλώσεις Ε9, παρότι είχαν υποχρέωση. Με απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής καθορίζει τη διαδικασία καταλογισμού του φόρου, με πρόστιμα και προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε όσα χρόνια δεν έχουν παραγραφεί. Οι εφορίες θα προχωρήσουν σε κατ’ εκτίμηση υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ που δεν έχει καταβληθεί και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια πληρωμής θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στους λογαριασμούς που διαθέτουν στο TAXISnet οι επιχειρήσεις. Η απόφαση προβλέπει την έκδοση πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, τα οποία κατά την 1η Ιανουαρίου του έτους για το οποίο εκδίδεται η πράξη αυτή δεν είχαν προβεί σε διακοπή εργασιών και δεν έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το έτος αυτό.
Δείτε αναλυτικά την Απόφαση Α.Α.Δ.Ε. Α. 1176/2021 – ΦΕΚ 3706/Β/11-8-2021

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΟΜΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ξεκίνησε χθες η εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και ιδίως των πλέον ευάλωτων πολιτών, το σύνολο των εργαζομένων και των διοικήσεων ιδιωτικών, δημόσιων, δημοτικών και εκκλησιαστικών δομών, μπορεί από σήμερα να εργάζεται στις δομές μόνο αν είναι εμβολιασμένο. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή εργασίας, μέχρι να εμβολιαστούν, όπως ορίζεται στο νόμο. Κατά το διάστημα της αναστολής, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ H ΠΛΑΤΦΟΡΜA ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Σε λειτουργία είναι η ψηφιακή πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεών (e-dorees.gov.gr) όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΦΑΠΑΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 718,65€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Άνοιξε την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021, στις 12:00, η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718,65 ευρώ για τους πρώην εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, χορηγείται έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, που αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας (45 x 15,97 = 718,65 ευρώ), σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας. Aπαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ. Για όσους κάνουν εγγραφή, να επιλέξουν την κατηγορία «Διακοπή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας (Πυρκαγιές Αυγούστου 2021)» ως την αιτία αναστολής της εργασιακής σχέσης. Η διεύθυνση για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ είναι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ekdose-deltiou-anergias