Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Νομοθέτη Ν.Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα

Ο Σύλλογος της Αθήνας και του Πειραιά «ο Θ. Κολοκοτρώνης» φέτος θα τιμήσει τα 100 χρόνια τον θάνατο του του μεγάλου  Καρυτινού Πολιτικού, Νομοθέτη και Αναμορφωτή της Ελληνικής Δικαιοσύνης  Νικόλαου Π. Δημητρακόπουλου (1921).

Όπως μας ενημέρωσε ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αδαμόπουλος προγραμματίζουν  δύο εξαιρετικές ημερίδες, μία στην Καρύταινα και μία στην Αθήνα, με ομιλητές διακεκριμένους  Πολιτικούς, Δικαστικούς και Νομικούς επιστήμονες.

Η πρώτη ημερίδα στην Καρύταινα, έχει ήδη προσδιοριστεί για το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με το Δήμο της Μεγαλόπολης,  εντός της μεγάλης αίθουσας του υπό ανακαίνιση αρχοντικού, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Νομοθέτης.

Η εκδήλωση στην Αθήνα προβλέπεται να οργανωθεί στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, εφόσον επιτραπεί από τους υγειονομικούς περιορισμούς η παραχώρησή της, την  Κυριακή  19 Δεκεμβρίου, δηλαδή την πλησιέστερη χρονικά Κυριακή στην ημερομηνία του θανάτου του (21/12/1921).  Της εκδήλωσης των Αθηνών στην Παλαιά Βουλή και την ίδια μέρα Κυριακή, θα προηγηθεί Τρισάγιο στον Τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο των Αθηνών.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «ο Θ. Κολοκοτρώνης», ολοκλήρωσε, με δαπάνη της Βουλής των Ελλήνων, τις εργασίες ανακαίνισης του Τάφου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, του μεγάλου  Καρυτινού Νομοθέτη. Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο Τάφος του Δημητρακόπουλου προ και μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του.

Εφημερίδα «Γορτυνία»- e-gortynia.gr