Εκπαίδευση υπαλλήλων της Π.Ε. Αρκαδίας στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην χρήση αυτόματου απινιδωτή

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, η εκπαίδευση 25 υπαλλήλων της Π.Ε. Αρκαδίας στην παροχή πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕD) -καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κινήσει την διαδικασία για την προμήθεια των εν λόγω συσκευών στις 5 Π.Ε.

Τα μαθήματα γίνονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η ύλη που διδάσκεται, όπως γνωστοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Η διάρκεια της επιμόρφωσης θα είναι 18 ώρες / 3 ημέρες ενώ θα χορηγηθούν και πιστοποιητικά εκπαίδευσης του Ερυθρού Σταυρού με ισχύ 5 χρόνια. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα διεξαχθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται έμπρακτα αρωγός στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμβάλει ενεργά στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ανάπτυξης δικτύων αγωγής και προαγωγής υγείας.