Εκτάκτως σήμερα σε επανάληψη η εκπομπή «Από τόπο… σε τόπο» με τον Χρήστο Μυλωνά

Σήμερα εκτάκτως θα προβληθεί στις 12:00 σε επανάληψη η δημοφιλής εκπομπή «ΑΠΟ ΤΟΠΟ.. ΣΕ ΤΟΠΟ», που είχε γυριστεί στη Δημητσάνα και προβλήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2018, από το Κανάλι της Βουλής. Αφορμή για το γεγονός αυτό αποτέλεσε η η απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία.
Ο γνωστός παρουσιαστής, Χρήστος Παν. Μυλωνάς, Μουσικολόγος – Λαογράφος, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας το γεγονός ότι η απώλειά του Μακαριστού Μητροπολίτη τον συγκλόνισε, καθώς ήταν ένας Σεπτός Ιεράρχης που τίμησε όσο λίγοι, τον Κλήρο και το ράσο του και με το ήθος και το Έργο Του, έκανε αληθινά πράξη, το «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ». Όπως μας επισήμανε η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αλλά και η Εκκλησία είναι πλέον φτωχότερες.
Οι δύο άνδρες μεταξύ τους είχαν πολύ στενές σχέσεις, ενώ ο αείμνηστος Ιεράρχης ήταν θιασώτης των εκπομπών του Χρ. Μυλωνά, καθώς προβάλλουν την παράδοση και τα έθιμα της χώρας.
Μάλιστα στην εν λόγω εκπομπή που γυρίστηκε στη Δημητσάνα, ο αγαπητός παρουσιαστής είχε εκφράσει δημοσίως την αγάπη και τον σεβασμό του για το έργο του και την προσφορά του στην Εκκλησία. Μια δε από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η συμμετοχή του Μακαριστού, που με πύρινα λόγια αναφέρθηκε τότε στη Γορτυνία και τη μεγάλη της προσφορά στον Αγώνα του Έθνους.