Ενημέρωση για σημαντικές δράσεις από Πολιτιστικό Σύλλογο Πυρραίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυρραίων επιθυμεί μέσω της εφημερίδος «Γορτυνία» να ευχηθεί σε όλους υγεία, χαρά και Καλή Ανάσταση για τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουν! 

Παράλληλα θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπατριώτες για τα ενδιαφέροντα ζητήματα που συζητήθηκαν στην 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή διαδικτυακά μέσα Μαρτίου.  Τα σημαντικότερα από αυτά τα θέματα ήταν τα εξής:

  1. Η επισκευή, συντήρηση και ανάπλαση Πολιτιστικού κέντρου. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης με βασικές εργασίες την αντικατάσταση του κατεστραμμένου συστήματος άρδευσης, την αποκατάσταση των ζημιών στην στέγη του κτιρίου, την επισκευή ζημιών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τον εξωτερικό φωτισμό. Το Δ.Σ. έχει καταθέσει αίτημα προς τον Δήμο προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης της σκεπής, το αίτημα έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και στόχος είναι έως το καλοκαίρι να έχει αποκατασταθεί η στέγη.
  2. Η δημιουργία ενιαίου χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων: εδώ και χρόνια υπάρχει η σκέψη και η επιθυμία για έναν ενιαίο χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων, γι’ αυτό και η ανάπλαση του χώρου του γηπέδου, συμπεριλήφθηκε στις δράσεις του «Αναγεννώ το Πυρρή». Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5*5, μπάσκετ, βόλεϊ, την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής και τον φωτισμό του χώρου. Ο Πρόεδρος της κοινότητας σε συνεργασία με το Δ.Σ. απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να καλύψουν την χρηματοδότηση του έργου. Η ανταπόκριση ήταν θετική και έτσι προχωρήσαμε στην δημιουργία μελέτης (την οποία ανέλαβε και υλοποιεί αφιλοκερδώς ο Σταύρος Τζίνης- γαμπρός Κ. Στρίκου) προκειμένου να κατατεθεί πρόταση στην Περιφέρεια. Έχει γίνει το τοπογραφικό πάνω στο οποίο θα πατήσει η μελέτη, το κόστος του οποίου ανέλαβε η εταιρεία ΣΤΡΙΚΟΣ Α.Ε..
  3. Αγορά εξοπλισμού: Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, φίλος Ηραιάτης μας έχει εκφράσει την πρόθεσή του να καλύψει το κόστος εξοπλισμού που θα του προτείνουμε. Μετά την έγκριση της εισήγησης του Δ.Σ από τη Γ.Σ, για απόκτηση 3 συστημάτων πυρόσβεσης κι ενός απινιδωτή, βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης. Υπολογίζουμε πως το επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η πράξη δωρεάς και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
  4. Μετά την ενημέρωση για την καταστροφή μέρους του μονοπατιού Pan Trail, αποφασίστηκε η κάλυψη των εξόδων συντήρησης παλιού και διάνοιξης-σηματοδότησης νέου κυκλικού μονοπατιού, από τον Σύλλογο, αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Περιφέρεια. Για την προσπάθεια αυτή θα συνεργαστούν το Δ.Σ., ο Πρόεδρος της Κοινότητας και η Γεωργία Δημοπούλου.
  5. Η δημιουργία δρόμων πρόσβασης πυρόσβεσης.
  6. Τέλος, αποφασίστηκε δράση για δενδροφύτευση του Πολιτιστικού κέντρου του χωριού μας και τους τριγύρω χώρους (εκκλησάκι, εικονοστάσι, γήπεδο). Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε στις 9-10/04/2022. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Στρίκο, φυτεύτηκαν 150 φυτά στο Πολιτιστικό Κέντρο και στην είσοδο του χωριού. Αποκαταστάθηκε το κατεστραμμένο από τις φωτιές σύστημα άρδευσής τους. Κλαδεύτηκαν οι ευκάλυπτοι με έξοδα του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που συμμετείχαν αν και προσδοκούσαμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πατριώτη και φίλο του συλλόγου από την Αγάλω Γιάννη Τσίτουρα (Tsitouras Men’s Fashion) που μας έφτιαξε δωρεάν τα μπλουζάκια της δράσης, τον Γιάννη και το Βαγγέλη Σπανό που με την τσάπα τους μας άνοιξαν τρύπες για τα δέντρα και τον Φρέντυ για την πολύτιμη βοήθειά του.

Το Δ.Σ είναι ήδη στο στάδιο σχεδιασμού των «ΠΥΡΡΙΑ 2022», τα οποία θα πραγματοποιηθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων φέτος μετά από 2 χρόνια με ποικίλες κι εμπλουτισμένες εκδηλώσεις όπως πάντα.

Ίσως το επόμενο διάστημα να υπάρχουν ευχάριστα νέα και για την ανανέωση της παιδικής χαράς του χωριού μας με πιστοποιημένο εξοπλισμό.