Επείγοντα αιτήματα της Κοινότητας Πυρρή μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές

Με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και κοινοποίηση σε Δήμαρχο Γορτυνίας και άλλους αρμοδίους, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυρρή Γιάννης Στρίκος παρέθεσε ιεραρχικά τα επείγοντα προβλήματα που προέκυψαν στην κοινότητα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, προκειμένου να λυθούν άμεσα.

Αυτά είναι τα εξής:

 1. Επείγουσα νέα σύνδεση ύδρευσης του χωριού με το δίκτυο ύδρευσης της Κάτω Ηραίας (Λώτι-Πυρρή), μέσω χρηματοδότησης ΤΑΠΤοΚ, γιατί η υπάρχουσα (αντλιοστάσιο και πηγάδι) πρόκειται να καταστεί επικίνδυνη υγειονομικά λόγω των κατακλίσεων από τα καμένα. Υπάρχει σχετικό αίτημα με αριθμό πρωτ. 1824/3-3/2020 της κοινότητας Πυρρή προς τον Δήμο Γορτυνίας.
 2. Αντιδιαβρωτικά έργα (κορμοπλέγματα, διευθετήσεις κ.λ.π.) στο δρόμο Λιοδώρας -Πυρρή και στο δρόμο Πυρρή – Αγ. Ιωάννης
 3. Νέος ασφαλτοτάπητας 3,5 χλμ. στο δρόμο Πυρρή – Λιοδώρα και τεχνικά έργα (ρειθροκράσπεδα, στηθαία, φρεάτια ομβρίων) στο 1,5ο χλμ Λιοδώρας -Πυρρή, στη θέση Γκούρα, στη θέση Βουλωμένη και στο 3,5ο χλμ Λιοδώρας -Πυρρή.
 4. Επεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας προ του επικείμενου χειμώνα.
 5. Αθλητικά έργα: αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαρά με νέα όργανα (υπάρχουν σχετικά αιτήματα στο Δήμο Γορτυνίας 4848/30-6-2020 και 5744/14-07-2021), κατασκευή γηπέδου 5χ5 και γηπέδου μπάσκετ.
 6. Μάντρες αντιστήριξης πρανών εντός του οικισμού.
 7. Αντιπλημμυρικό έργο στο Λάδωνα με συρματοκιβώτια (σαρζανέτια).
 8. Αρδευτικό πρωτεύον δίκτυο για την άρδευση των ελαιοπερίβολων.
 9. Διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του χωριού και τοποθέτηση ανοιχτών υδατοδεξαμενών για την παροχή νερού στα πυροσβεστικά μέσα.
 10. Ασφαλτόστρωση εσωτερικών δρόμων χωριού.
 11. Κατασκευή γέφυρας στον Αλφειό ποταμό
 12. Κατασκευή   πεζογέφυρας στον  Λάδωνα ποταμό