Επιμελητήριο Αρκαδίας: 11ο Φεστιβάλ και Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων στη Σαλαμίνα

Στις αρχές Ιουνίου στο νησί της Σαλαμίνας θα διεξαχθεί ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων. Η κύρια αποστολή του Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων είναι να προωθήσει τα κρασιά των Βαλκανικών χωρών και την κουλτούρα του κρασιού σε όλο τον κόσμο

Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 1-3 Ιουνίου 2022 στο νησί της Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας και του Φεστιβάλ Κρασιού των Βαλκανίων όπως θα διεξαχθεί ακολούθως στην Σόφια της Βουλγαρίας στις 16-18 Ιουνίου 2022.

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία του 10ου Φεστιβάλ στα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων προχωρά στην νέα δεκαετία του με σημείο εκκίνησης το όμορφο νησί της Σαλαμίνας καθώς η Ελλάδα επιλέχτηκε ως η χώρα φιλοξενίας του Φεστιβάλ για το 2022. Η εναλλαγή των χωρών υποδοχής του πιο δημοφιλούς Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων έχει στόχο την καλύτερη ενοποίηση των οινοποιείων των Βαλκανικών χωρών προς την καλύτερη ανάδειξη τους τόσο στην γύρω περιοχή τους όσο και στην Ευρώπη.

Η κύρια αποστολή του Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων είναι να προωθήσει τα κρασιά των Βαλκανικών χωρών και την κουλτούρα του κρασιού σε όλο τον κόσμο. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και πρώτος κάτοχος του τίτλου Master of Wine στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Το καλύτερο κρασί των Βαλκανίων θα επιλεχτεί από μια υψηλούς φήμης κριτική επιτροπή και φέτος συμπεριλαμβάνονται 5 διακρίσεις του τίτλου Master of Wine και εξέχοντων προσωπικοτήτων του κρασιού από όλο τον κόσμο αλλά και την περιοχή των Βαλκανίων.

Μετά τον Διαγωνισμό, στις 4 Ιουνίου θα διοργανωθεί μια έκθεση στην αυλή του Δημαρχείου Σαλαμίνας στο οποίο επιχειρηματίες, sommeliers, διανομείς και λάτρεις του κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι προσκεκλημένοι.

Με περίπου 1.8 εκατομμυρίων τόνων κρασιού ανά έτος, τα Βαλκάνια κατέχουν την 5η θέση στον κόσμο ακριβώς μετά τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής κρασιού όπως η Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και οι ΗΠΑ. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων είναι το event που ενώνει σε παγκόσμιο επίπεδο τις elite του κρασιού να δουν, πιούν και ανακαλύψουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των κρασιών των Βαλκανίων. Η Τελετή Βράβευσης και το Gala Dinner γνωστό ως «Balkan Wine Oscars» θα εορταστεί φέτος στις 3 Ιουνίου στο «Κτήμα Φιλιππικόν» στην Σαλαμίνα, με θέα που κόβει την ανάσα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσέλιδα: https://balkanswine.eu/home/

Για τη συμμετοχή σας δηλώστε εδώ.