Ευχαριστήριο του Προέδρου της Τ.Κ. Πυρρή Γ.Στρίκου σε όσους βοήθησαν – Απολογισμός ζημιών

Η 10η Αυγούστου 2021 θα καταγραφεί ιστορικά ως η πιο μαύρη και τραγική ημέρα για το χωριό μας καθώς η πύρινη λαίλαπα που πέρασε σαν σίφουνας μέσα από αυτό κατέστρεψε ότι βρήκε μπροστά της. Παντού μαυρίλα στάχτες και αποκαΐδια, πονεμένοι άνθρωποι που είδαν το βιός τους να καταπίνεται απο τις φλόγες και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα παρά μόνον να φύγουν για να σωθούν.
Απολογισμός: 12 σπίτια καμένα ολοσχερώς, 20 περίπου βοηθητικοί χώροι, αγροικίες, αποθήκες, μια κτηνοτροφική μονάδα με 40 πρόβατα , εγκαταστάσεις με αρμεκτήρια , γεωργικά εργαλεία και ζωοτροφές και μια μικρότερη με 10 ζώα καθώς και όλα τα οικόσιτα ζώα (κότες, γάτες, σκύλοι). Τέλος κάηκε σχεδόν όλο το φυτικό κεφάλαιο, δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα, ένας κυπαρισωνας με χιλιάδες κυπαρίσσια και εκατοντάδες στρέμματα με δασικές εκτάσεις.
Ευχαριστώ τους κατοίκους του χωριού που από την πρώτη στιγμή έδωσαν μια άνιση μάχη με τις φλόγες και περιέσωσαν πολλές κατοικίες και άλλες περιουσίες.
Ευχαριστώ τους κατοίκους των διπλανών χωριών που άμεσα έσπευσαν σε βοήθεια του χωριού μας με τρακτέρ και αυτοκίνητα με βυτιοφόρα και αντλίες.
Ευχαριστώ την πυροσβεστική, που αν και με λιγο καθυστέρηση, προσέφερε τα μέγιστα με αεροπλάνα, ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα και διέσωσαν το χωριό απο την ολική καταστροφή. Ευχαριστώ την εταιρία “ΣΤΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” που απο την πρώτη μέρα έστειλε γεννήτρια για το αντλιοστάσιο και λόγω τεχνικού προβλήματος λειτούργησε μόνο για λίγες ώρες. Ευχαριστώ την ΕΡΤ για την αποστολή ενός φορτηγού με μια πολύ μεγάλη γεννήτρια, η οποία λόγω του όγκου της δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει το αντλιοστάσιο. Η αποκατάσταση του νερού εγινε με γεννήτρια που εστάλη απο το Δήμο, τον οποίο και ευχαριστώ.
Ευχαριστώ τη ΔΕΔΗΕ που φρόντισε να γίνει άμεσα η ηλεκτροδότηση του χωριού μας με γεννήτρια .Ύστερα απο την τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων της εγινε σήμερα η πλήρης αποκατάσταση του δικτύο και τις επόμενε ημέρες θα γίνει και στο αντλιοστάσιο
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ολους αυτούς που στάθηκαν αλληλέγγυοι στις δύσκολες ώρες που πέρασε το χωριο μας προσφέροντας τοσο υλικά αγαθά τρόφιμα, ζωοτροφές και πολλά αλλά όσο και ηθική συμπαράσταση δείχνοντας οτι στις δυσκολίες είμαστε ενωμένοι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά εθελοντές του χωριού που βοήθησαν με πολύωρη προσφορά στη συσκευασία και διανομή των τροφίμων, φαγητών, νερών κ.λ.π. στους κατοίκους του χωριου μας.
Τέλος, θέλω να απευθυνθώ σε όσους θέλουν να βοηθήσουν την ανάπλαση του χωριού μας με οποιονδήποτε τρόπο, οι άμεσες ανάγκες είναι: αθλητικές υποδομές, δεντροφύτευση εντός οικισμού, γεννήτρια για το αντλιοστάσιο, αλυσοπρίονα, ένα σύστημα πυρόσβεσης προκειμένου να τοποθετηθεί σε αγροτικό αυτοκίνητο κ.α.)
Με εκτίμηση
Ο Προέδρος της κοινότητας
Γιάννης Στρίκος
Πυρρή 19-08-2021
https://www.facebook.com/groups/481902265795091/permalink/849625875689393/