Ηχηρή η παρουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο 1ο Αναπτυξιακό Φόρουμ της Κοζάνης

Με την παρουσία του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση,  του Υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, καθώς και των Προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καβαθά, πραγματοποιήθηκε την Δεύτερα 15 Νοεμβρίου, στην Κοζάνη, το 1ο Αναπτυξιακό Φόρουμ «Η Δυτική Μακεδονία Αλλάζει» που διοργάνωσε το ΕΒΕ Κοζάνης.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και οι Πρόεδροι των τμημάτων του Επιμελητηρίου κ.κ. Γιάννης Σαμπράκος και Δημήτρης Τσετσώνης.

Στόχος του φόρουμ ήταν η εθνικοποίηση του θέματος της απολιγντιτοποίσης και της Δίκαιης Μετάβασης αλλά και το άνοιγμα το διαλόγου για την επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να επικρατήσει είναι η συλλογική προσπάθεια, μέσα από τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν τα Επιμελητήρια, οφείλουν να αφουγκραστούν την κοινωνία και τα πραγματικά της προβλήματα, ώστε ο σχεδιασμός, με επικεφαλής τον κ. Μουσουρούλη (σ.σ Πρόεδρο του ΣΔΑΜ), να οδηγήσει σε πραγματική τόνωση της τοπικής οικονομίας όχι μόνο με τη δημιουργία επιχειρήσεων, αλλά και με την αύξηση της επισκεψιμότητας.  Με αυτό τον τρόπο, τονίζει ο κ. Τρουπής, η τοπική αγορά θα ανανεωθεί και θα εμπλουτιστεί και θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τόνισε ότι χρειάζονται στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη της απασχόλησης στην περιοχή, καθώς οι τοπικές επιχειρήσεις θα καταλάβουν τη διαφορά μόνο αν έρθουν και νέοι άνθρωποι εκτός από επενδύσεις.

Στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, ο κ. Τρουπής έκανε δηλώσεις στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο με κύρια θέματα τις επενδύσεις στη Μεγαλόπολη αλλά και τη λειτουργία επιπλέον υπηρεσιών, στην περιοχή, ώστε κατά την περίοδο της μετάβασης να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα να καλυφθούν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα για την πρωτοβουλία και την άρτια διοργάνωση του φόρουμ και πρότεινε το επόμενο φόρουμ να διοργανωθεί στην Αρκαδία.

 

Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου