Ιερεμία σε κλαίει λαός…. ,του Σωτήρη Τζούμα

Post p✔️Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια   τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμ✔️Συγκλόνισαν με τις ομιλίες τους ο Τοποτηρητής  Σεβ. Σπάρτης και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιάκωβ✔️Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια   τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμ✔️Συγκλόνισαν με τις ομιλίες τους ο Τοποτηρητής  Σεβ. Σπάρτης και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης

✔️Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια   τον Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία

✔️Συγκλόνισαν με τις ομιλίες τους ο Τοποτηρητής  Σεβ. Σπάρτης και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης

** Το ρεπορτάζ είναι του Επικοινωνιολόγου και γνωστού δημοσιογράφου Σωτήρη Μ. Τζούμα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με δάκρυα στα μάτια κυριολεκτικά, αποχαιρέτησαν σήμερα οι γενναίοι και υπερήφανοι Αρκάδες τον επί 15ετία ποιμενάρχη της ιστορικής  Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως . Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Εντύπωση μας προκάλεσαν τα βουρκωμένα μάτια όλων μαθητών, φοιτητών, μοναχών και  απλών πιστών οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποχαιρετήσουν. Ας μας επιτραπεί να πούμε ότι ήταν η πιο εντυπωσιακή κηδεία από αυτές που ζήσαμε τελευταία ακόμη και στην προ κορονοϊό εποχή. Ευλογημένος και τρίσμακάριος ο Ποιμενάρχης που φεύγει από τη ζωή και το ποίμνιο του τον αποχαιρετά με αγάπη και με μεγάλη θλίψη. Και ο Ιερεμίας αξιώθηκε αυτής της μεγάλης ικανοποίησης την οποία είμαστε βέβαιοι ότι αισθάνθηκε η ωραία και ευγενική ψυχή του. Ίσως γιαυτό το σκήνωμα του ήταν τόσο ήρεμο, γλυκό και πράο  και ανέδυε αγιοσύνη και θεία πληρότητα!

Την ευχή σου να έχουμε καλέ μας και Άγιε Επίσκοπε της Εκκλησίας μας π.Ιερεμία, όπως ήθελες να σε αποκαλούμε.

Της Ακολουθίας προέστη ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κ. Ιερωνύμου, Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ο οποίος με τον μεστό θεολογικό λόγο του κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες. Αναφέρθηκε με λόγια αγάπης στον μακαριστό Ιεράρχη χαρακτηριζοντας τον ως ένα πανάξιο κληρικό, ως ένα Ποιμένα με καθαρότητα ψυχής και ζωής, με βαθιά και ακλόνητη πίστη. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε  ο Β΄ Γραμματέας π. Σεραπίων Μιχαλάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι Δήμαρχοι Μεγαλοπόλεως και Γόρτυνος και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης, ο οποίος μετέφερε μοναδικές στιγμές από την Αγία Βιωτή  του τεθνεώτος Αρχιερέως.

Παρέστησαν Βουλευτές Αρκαδίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Φωτό : Γιώργος Φερδής

ΠΗΓΗ: https://www.exapsalmos.gr/