Καίριες οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την ανάπτυξη της Αρκαδίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, με κύριο θέμα τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την τουριστική και εν γένει ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που έχει σχεδιάσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με πιο σημαντικές αυτές των fam trips και γαστρονομικών events δεδομένου ότι η ανάδειξη της Αρκαδίας ως ιδανικός γαστρονομικός προορισμός μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την παρουσίαση των υπολοίπων κλάδων του τουρισμού με στόχο πάντα την ανάπτυξη του τόπου.

Τον Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας (ΣΣΚ), που αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας προβολής και διαχείρισης των τουριστικών προϊόντων του Νομού Αρκαδίας και την μελέτη «Ολοκληρωμένη Ταξιδιωτική Εμπειρία στην Αρκαδία» που εκπόνησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας παρουσίασαν ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κ. Γιάννης Σαμπράκος και η Πρόεδρος του Αγαπήνωρα και μέλος του ΔΣ Επιμελητηρίου κα. Ματίνα Παράσχου.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Αννα Καλογεροπούλου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός, ενώ συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Φωτογραφία: Από Περιφέρεια Πελοποννήσου