Καταγραφή ζημιών από τις βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο της Κάτω Γορτυνίας

Όπως είχαμε σημειώσει τις προηγούμενες ημέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας προξένησαν αρκετές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Κάτω Γορτυνίας. Αποτράπηκαν δε πολύ χειρότερες ζημιές σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς Ηλείας και Αχαϊας, όπου οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ πιο έντονες και οι ζημιές ανυπολόγιστες.

Εχτές Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2021 από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα κλιμάκια από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας, έκαναν αυτοψία στη γέφυρα Πατσουριάς Τουμπιτσίου, επισκέφτηκαν τις πυρόπληκτες παραποτάμιες περιοχές, ενώ ανέβηκαν και σε Βούτση, Βελημάχι και Καρδαρίτσι.

Τα κλιμάκια συνόδευσαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ Πάικος Αναγνωστόπουλος, τοπικοί Αντιδήμαρχοι, καθώς και πρόεδροι Κοινοτήτων.

Τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και καταγράφηκαν ήταν τα εξής:

  • Στη γέφυρα Πατσουριάς Τουμπιτσίου
  • Ενδιάμεσα του δρόμου Βούτσι – Μοναστηράκι, στη θέση «Αγία Ελένη»
  • Στο χωριό Καρδαρίτσι, όπου υπήρξε μεγάλη καθίζηση στον κεντρικό δρόμο προς το Νεκροταφείο
  • Στο χωριό Απόσκια, όπου υπήρξε πρόβλημα στο δρόμο προς Ανάληψη

Οι τεχνικοί κατέγραψαν όλες τις ζημιές προκειμένου να κάνουν σχετική έκθεση με τα πορίσματα.

Ακολουθούν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τους Τοπικούς Πρόεδρους Ραχών-Τουμπιτσιου Δημ. Τζήλου και Βουτσίου Δημ. Μουτζούρη