«Ο φίλος μου ο Τόμπυ»: Παράσταση κουκλοθέατρου στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου (ώρες 10:00 & 11:15), την παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Ο φίλος μου ο Τόμπυ», από τη θεατρική ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Η παράσταση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (29/9/21-10/10/21).

Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος. Κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;

Η παράσταση ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες στο σχολείο. Την ίδια στιγμή, μέσα από τις κούκλες και τη μουσική, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, η φιλία και η αγάπη για τα ζώα.

Πληροφορίες παράστασης
Κείμενο: Λέλα Μεντεκίδου – Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος

 

Κούκλες (σχεδιασμός και κατασκευή): Δήμητρα Γιοβάνη
Μουσική: Κωνσταντίνος Τσώνης
Παίζουν: Μαρία Κωνσταντά, Έλλη Σαρρή, Χρήστος Τσαβλίδης

*Η παράσταση Ο φίλος μου ο Τόμπυ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με προτεινόμενα θεάματα www.e-yliko.gr.

Διάρκεια: 45’

Η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ ειδικεύεται από το 2011 σε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Έχει εισάγει στην Ελλάδα το θέατρο στη σχολική τάξη και το εφηβικό θέατρο στον δρόμο, ενώ έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και το Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ο Τάσος Αγγελόπουλος είναι διδάκτορας του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ., όπου διδάσκει το μάθημα «Θεατρικό Παιχνίδι». Είναι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εμψυχωτής προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το βιβλίο του «Παίζοντας θέατρο. Ασκήσεις και παιχνίδια για τη θεατρική αγωγή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σοφία».

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.