Παγκόσμιο πρόβλημα με Facebook και Instagram για 6 ώρες

Πρόβλημα με το facebook και το Instagram, αλλά και το Whats app, παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας 4/10.

Το πρωτοφανές black out κράτησε σχεδόν 6 ώρες.

Πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης από κάποιο «θέμα» που παρουσιάστηκε, πιθανότατα στον server. Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους χρήστες είναι η φόρτωση της ιστοσελίδας και η είσοδος. Επίσης, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στην αποστολή μηνυμάτων και στην φόρτωση πολυμέσων.
Με ανακοίνωσή του το facebook έγραψε «Προς την τεράστια κοινότητα ανθρώπων και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται από εμάς: Λυπούμαστε. Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρουμε ότι επανέρχονται πλέον σε λειτουργία. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας μαζί μας».
Υπάλληλοι της εταιρείας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως το μπλακάουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της. Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, κατά τις ίδιες πηγές.
Πάντως η οικονομική ζημιά αποτυπώθηκε στην τιμή μετοχής του Facebook, η οποία υπέστη βαριές απώλειες, της τάξης του 5%.