Παρουσιάστηκε η ταινία «1821–Η Φλόγα της Επανάστασης»- Βράβευση Μανουσάκη με «γορτυνιακό χρώμα» (φωτό)

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή της δραματοποιημένης ταινίας τεκμηρίωσης του Μανούσου Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Τα γυρίσματα δε πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου, κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και πολλά ιστορικά χωριά της Γορτυνίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Σαραντάκης, που αναφέρθηκε στην παραγωγή αυτής της ξεχωριστής ταινίας. Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λάσκος.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος και βραβεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μάλιστα η βράβευσή του είχε και «γορτυνιακό χρώμα», καθώς του επιδόθηκαν αντίγραφα 6 σφραγίδων Ελευθερίας από ατόφιο ασημί, που επιμελήθηκαν μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Στη συνέχεια όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη προβολή της ταινίας. Όπως δε έγινε γνωστό μετά τις γιορτές, θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α. Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης, ενώ στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου.