Προγραμματισμός του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη για το νέο ΕΣΠΑ με τη συμμετοχή υπηρεσιακών και τεχνικών συμβούλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό στην εν λόγω σύσκεψη, μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει στο διαδίκτυο από την Περιφέρεια ειδικό σάιτ για το νέο ΕΣΠΑ. Στο εν λόγω σάιτ κάθε δήμαρχος και κάθε φορέας θα μπορεί να καταγράφει τις προτάσεις του για τα έργα που εισηγείται προς ένταξη στο πιο πάνω πρόγραμμα.

Παράλληλα προγραμματίζονται συναντήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με τη συμμετοχή σε αυτές βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, όπως το ΤΕΕ, τα διάφορα Επιμελητήρια κ.α.

Οι απόψεις που θα εκφραστούν, τόσο διαδικτυακά, όσο και στις συναντήσεις, θα συγκεντρωθούν από τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας, ο οποίος -εκτός από την αξιολόγηση των προτάσεων στο σάιτ και τα πρακτικά των συναντήσεων- θα έχει συναντήσεις με πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, αγροτικούς συλλόγους κ.α. προκειμένου να συντάξει την εισήγηση αναφορικά με την τελική πρόταση της Περιφέρειας για το νέο ΕΣΠΑ, η οποία βεβαίως θα έλθει προς έγκριση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.