Προχωρούν εντατικά οι εργασίες στο ξενοδοχείο «Σανατόριο Μάνα» στα Μαγούλιανα

Όπως γράφουμε στο φύλλο της εφημερίδας “Γορτυνία” που κυκλοφορεί προχωρούν εντατικά οι εργασίες μετατροπής σε πεντάστερο ξενοδοχείο του μεγαλοπρεπούς κτιρίου του Σανατορίου της Μάνας στην καρδιά του Μαινάλου, κοντά στα Μαγούλιανα. Εντός του 2022 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

Σήμερα μεγάλες ιστοσελίδες αναφέρθηκαν στη δημιουργία της νέας αυτής πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Γορτυνία, με αφορμή και ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Up Stories.

Δείτε τι έγραψε χαρακτηριστικά το newsit.gr για το κτήριο που κρύβει τη δική του μοναδική ιστορία!

Στην καρδιά του δάσους του Μαινάλου και μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πανέμορφη και γραφική Βυτίνα υπήρχε μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο ένα από τα πιο τρομακτικά κτήρια της Ελλάδας. Το παλιό Σανατόριο της Μάνας.

Ο νοµός Αρκαδίας µε τα ελατοσκέπαστα βουνά του, διέθετε το πλέον κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για τη λειτουργία σανατορίων. Έτσι, εδώ είχαµε τη λειτουργία τριών σανατορίων, στην ευρύτερη περιοχή της Βυτίνας και ένα στην Τρίπολη. Το Σανατόριο της «Μάνας» πλησίον του χωριού Μαγούλιανα της Βυτίνας, αποτελεί µοναδικό δείγµα νοσοκοµειακής αρχιτεκτονικής, ευρισκόµενο µέσα σε µια ονειρική τοποθεσία, µε υψόµετρο περίπου 1.500 µέτρα, που θυµίζει ελβετικό τοπίο.

Το σανατόριο κτίστηκε το 1923 (κατά άλλους το 1925) µε πρωτοβουλία και εράνους της αδερφής του Παύλου Μελά, Άννας Παπαδοπούλου -που ήταν γνωστή ως Μάνα- για τη νοσηλεία των φυµατικών αρρώστων της µικρασιατικής εκστρατείας του 1920-22 και για το λόγο αυτό το σανατόριο ονοµάστηκε έτσι.

Το κτίριο άρχισε να λειτουργεί το 1928 και φιλοδοξία της Άννας Παπαδοπούλου ήταν να το καταστήσει το µεγαλύτερο Σανατόριο των Βαλκανίων.

Γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο

Σε 5άστερο ξενοδοχείο θα μετατραπεί το πρώην σανατόριο «Μάνα» στο Μαίναλο της Αρκαδίας. Σε μία, ίσως, από τις χειρότερες συγκυρίες για τον τουρισμό, εξασφάλισε την οικοδομική άδεια για τη μετασκευή σε ξενοδοχείο του πρώην σανατορίου «Μάνα» στη Γορτυνία, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Η εταιρεία Otus ξενοδοχειακή, που το Μάιο του 2015 εξαγόρασε έναντι ποσού 830.000 ευρώ το παλιό σανατόριο «Μάνα», που βρίσκεται σε έκταση περίπου επτά στρεμμάτων στο Μαίναλο της Αρκαδίας, εξασφάλισε πριν από λίγες ημέρες, την οικοδομική άδεια για την ανατασκευή του ακινήτου και τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο.

Το κτήριο βρίσκεται στη θέση «Κορφοξυλιά» σε απόσταση 3 χλμ. από τον οικισμό Μαγούλιανα, σε υψόμετρο 1.300 μ. στο Μαίναλο. Το πρώην σανατόριο απέχει 5 χλμ. από την Εθνική Οδό Τρίπολης – Ολυμπίας, 13 χλμ. από τη Βυτίνα, 56 χλμ. από την Τρίπολη και 200 χλμ. από την Αθήνα. Δείτε τις εικόνες του Up Stories…

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr/