Π.Ζούνης: Συνεχίζεται το πρόβλημα με οδηγούς για το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Τροπαίων

Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υπαίθρου σε όλους τους τομείς. Κλείνουν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εφορίες, υποβαθμίζονται Κέντρα Υγείας. Οι τεχνικές  για να παραβιαστούν οι νόμοι χάριν των ρουσφετιών πολλές. Αλίμονο για την ύπαιθρο και τους κατοίκους της. Οσες κραυγές αγωνίας και να βγάλουν, σε ώτα μη ακουόντων καταλήγουν.

 Η σημερινή μας παρέμβαση αφορά το κέντρο υγείας Τροπαίων το οποίο εκτός των άλλων αντιμετωπίζει πρόβλημα με οδηγούς για το ασθενοφόρο. Πριν λίγους μήνες λειτουργούσε με ένα επικουρικό οδηγό, που του ανανεώνεται η σύμβαση όταν λήγει. Ουσιαστικά η κάλυψη για το ασθενοφόρο ήταν για το 1/3 του ωραρίου του. Στη συνέχεια προσελήφθη και δεύτερος οδηγός, ο οποίος, πριν καν συμπληρωθεί τρίμηνο θητείας του στα Τρόπαια, μετακινήθηκε!!! σε άλλη περιοχή. Τα θαυμαστικά αφορούν το κόλπο που παραβιάζεται ο νόμος, που προβλέπει υποχρεωτική θητεία στην περιοχή του πρώτο διοριζόμενου. Με συνεχή ανανέωση της μετακίνησης θα συμπληρώσει την υποχρεωτική θητεία του στα Τρόπαια και μετά νομίμως θα μετατεθεί. Εξάλλου όπως φαίνεται υπάρχει’’ Μπάρμπας’’ στην’’ Κορώνη’’ που θα μεριμνήσει και για αυτό.

 Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον εργαζόμενο, που θέλει να είναι κοντά στην οικογένειά του, αλλά με τον τρόπο που η ίδια η πολιτεία διαπαιδαγωγεί τους πολίτες ,σπρώχνοντας τους στην εξάρτηση του ρουσφετιού και την αναξιοκρατία. Είναι δύσκολο άραγε να υπάρχει μέριμνα εντοπιότητας ή να τηρηθούν οι νόμοι, αν έτσι νομοθετεί η πολιτεία;

 Είναι δυνατόν να δουλεύουν εργαζόμενοι 40 ώρες συνεχόμενα και να παίρνουν για τις επόμενες τρεις ημέρες ρεπό; Εκτός εάν αυτό εμπίπτει στην πρόταση του κυρίου Χατζηδάκη για το μάζεμα των ελιών.

 Μήπως είναι προτιμότερο αντί αυτών των αριστεΙων που εφαρμόζουν οι άριστοι είναι καλύτερα να εφαρμόσουν τους νόμους της πολιτείας και να ενισχύσουν το σύστημα υγείας;

Μήπως είναι καλύτερα να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες της υπαίθρου; Μήπως πρέπει να καλύψουν τις κενές οργανικές θέσεις στην Υγεία; Γιατί ενίοτε οι κραυγές αγωνίας της Γορτυνίας και του λαού στέλνουν τέτοιες άριστους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας Μήπως πρέπει να μάθουμε το όνομα του’’ μπάρμπα’’ από την ’’ Κορώνη’’ έτσι ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΖΟΥΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ