Σε ισχύ τα νέα μέτρα- Πώς θα λειτουργούν εστίαση και διασκέδαση

Λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων και της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον  από σήμερα το πρωί στις 06:00 και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Αναφορικά με τα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς, ο υπουργός Υγείας συνέστησε να κάνουν τεστ όλοι όσοι θα παρευρεθούν και όσοι αισθάνονται ότι έχουν συναντηθεί με πολύ κόσμο τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να προστατεύσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και ειδικά τους ηλικιωμένους.

Δείτε την απόφαση:

https://www.e-gortynia.gr/wp-content/uploads/2021/12/metra-metallaxi-omikron-kya-diaskedasi.pdf