Στην ΕΡΤ ο μαθητής από το Πυρρί που κάνει τηλεκπαίδευση από το Κοινοτικό Γραφείο! (vd)

Στο χθεσινό κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ (21.11.2020) έγινε εκτενής αναφορά στο χωριό Πυρρί και στην τηλεκπαίδευση που γίνεται στον μοναδικό μαθητή από το Κοινοτικό Γραφείο.

Το ρεπορτάζ ήταν της Μαρίας Μαγκλάρα. Αναφέρθηκε δε συγκεκριμένα ότι “Ο 14χρονος Τάσος είναι ο ένας και μοναδικός μαθητής στο χωριό Πυρί Αρκαδίας. Κάθε πρωί το κοινοτικό γραφείο ανοίγει και φιλοξενεί τον μικρό μαθητή της Β’ Γυμνασίου που συνδέεται με τον υπολογιστή που του έχουν παραχωρήσει στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση μαζί με τους συνομηλίκους του.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο δραστήριο πρόεδρο της κοινότητας, Γιάννη Στρίκο, που μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 30 το χειμώνα, έχουν φροντίσει να ανακαινίσουν το κοινοτικό γραφείο που διαθέτει δύο υπολογιστές, σύνδεση Ίντερνετ και δημοτικό ιατρείο. Πριν από το λοκντάουν ο Τάσος έκανε καθημερινά 60 χιλιόμετρα για να πάει από το χωριό του στο πλησιέστερο Γυμνάσιο της περιοχής, στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Μαζί με τον Τάσο και ο Παναγιώτης που το λοκντάουν τον βρήκε στο χωριό χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να παρακαλουθήσει τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο. Μαζί με τον Τάσο χιλιάδες μαθητές σε ορεινές περιοχες και απομακρυσμένα νησιά προσπαθούν να έχουν ίσες ευκαιρίες στο δικαίωμα της παιδείας.”

Μετά το σχετικό ρεπορτάζ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Στρίκος ανέφερε σχετικά: “Αγαπητοί πατριώτες και φίλοι , θέλω να σας ενημερώσω οτι στο χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 έγινε αναφορά στο χωριό μας. Το ρεπορτάζ αφορούσε την τηλεκπαίδευση που παρέχεται από το γραφείο του συλλόγου και της κοινότητας για τους μαθητές και τους φοιτητές που μένουν η βρίσκονται στο χωριό λόγω της πανδημίας. Επίσης ο χώρος είναι ανοιχτός και τις απογευματινές ώρες για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου που τυχόν βρίσκονται εδώ

Επιπλέον θέλω να σας αναφέρω οτι ο Νίκος Στρίκος πρόεδρος της εταιρείας ΣΤΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε δώρισε στον μοναδικό μαθητή του χωριού μας τον Τάσο Αντωνόπουλο έναν φορητό υπολογιστή προκειμένου παρακολουθεί τα μαθήματα του .Τέλος ευχαριστώ την ΕΡΤ1 για την προβολή και ιδιαίτερα την δημοσιογράφο Μαρία Μαγκλάρα για το εξαιρετικό ρεπορτάζ. Με εκτίμηση. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Στρίκος”