Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με την διενέργεια αναμνηστικής δόσης έχουν ήδη εμβολιαστεί 350.000 συμπολίτες μας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson και έχουν περάσει δυο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους, να μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση.

Για τους πολίτες αυτούς, δηλαδή, που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα μπορεί να είναι είτε με τον ίδιο εμβόλιο Johnson&Johnson, είτε με εμβόλιο Pfizer και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα μπορούν να εμβολιαστούν και με Moderna.

Η δυνατότητα εμβολιασμένων με Moderna, ως αναμνηστική δόση, χρειάζεται κάποιες τεχνικές ρυθμίσεις στο σύστημα και θα απαιτήσει κάποιες ημέρες. Μέσα στις επόμενες, στο επόμενο χρονικό διάστημα, ημερών δηλαδή, θα ανακοινώσουμε πότε θα μπορεί να γίνεται αναμνηστική δόση με Moderna.

Σε σχέση με την αναμνηστική δόση, για τα άτομα τα οποία έχουν κλείσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και είναι κάτω των 50 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να αποφασίσει στην αυριανή της συνεδρίαση και αν έχουμε το «πράσινο φως», τότε θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες που θα είναι πολύ γρήγορα, δηλαδή πολύ σύντομα, πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Τέλος, για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον, έχουν υποβληθεί 14.000 αιτήσεις και ήδη έχουν εμβολιαστεί 12.500 συμπολίτες μας. Σε σχέση με τους ιδιώτες ιατρούς, ενημερώνω ότι 250 ιατροί και 23 πολυϊατρεία έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο σύστημα και έχουν γίνει 4.000 εμβολιασμοί, 1.520 στα ιατρεία και 2.460 κατ’ οίκον.