Στο φωτογραφικό διαγωνισμό για το ’21 συμμετέχει και η Μαρίνα Διαμαντοπούλου

Μαρίνα Διαμαντοπούλου

Όπως πληροφορηθήκαμε στο φωτογραφικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης για τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έχει δηλώσει συμμετοχή και η γνωστή συμπατριώτισσά μας Μαρίνα Διαμαντοπούλου, τέως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας, από Αετορράχη.

Στις φωτογραφίες της απεικονίζεται και ο γνωστός «τσολίας της Βυτίνας» Δημήτρης Βεργέτης, από Σπάθαρι.

Οι δύο πρώτες της φωτογραφίες είναι εμπνευσμένες από την ψάνη, την τροφή των αγωνιστών του 1821. Όπως έλεγε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης“…ψωμί δεν ευρίσκαμεν, η Κυβέρνησις ήτο μόνον δια το όνομα, διότι δεν είχε και εκείνη και δεν μας έστελνε, μόνον στάχυα, ψάνη και με κρέας εζούσαμεν είκοσι και τριάντα ημέραις…” Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Στην τρίτη της φωτογραφία έχει εμπνευστεί έναν αγωνιστή που αγναντεύει τις κορφές του Μαινάλου.  “..Όσο να έβγω εις την ράχη, απόστασε το άλογο, το έδεσα εις το κλαδί και εγώ βγήκα εις την ράχη. …..είδα τους Τούρκους οπού ήρχοντο και έκλεισα το μπαϊράκι…” Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Μπορείτε να δείτε και να ψηφίσετε τις φωτογραφίες στους παρακάτω συνδέσμους. Για να μετρηθεί η ψήφος θα πρέπει να πατήσετε πάνω σε κάθε μια από τις φωτογραφίες και κατόπιν στην καρδούλα που είναι πάνω αριστερά.

https://iso200.twosidecity.gr/contest-photo/47/?fbclid=IwAR1TBfFpsQ-O_aJFkNt9XH3HrM6YlDaRdPQ7pMG2WmXWS-4Gs06awR9tn5Q

https://iso200.twosidecity.gr/contest-photo/45/?fbclid=IwAR2A-JJQW6s_fR6EIpaxO-2IB18gDjyRbmgniLp4OmUkMlQK-LfyqLU-pFk

https://iso200.twosidecity.gr/contest-photo/46/?fbclid=IwAR2jtT1Toa6GM3nf75jxWUcGBf69mGLF09NOtFwahCtKvCnZ_DQB4AfpUFI