Συγκίνηση στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τους Αρκάδες

Η Περιφέρεια Αττικής σε μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια ελευθερίας που πραγματοποιήθηκε εχτές Σάββατο 23-11 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, τίμησε τους Αρκάδες για τη μεγάλη συμβολή τους στο ’21.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και τους Συλλόγους Αρκάδων Βόρειου τομέα Αττικής.

Στην αρχή παρουσιάστηκε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με θέμα «Η Χαραυγή της Λευτεριάς» από τη Φιλόλογο-Δημοτική σύμβουλο Δήμου Κηφισιάς, Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ «Δ.Βικέλας» Λίλα Παπαδημητρίου καθώς και η δράση των Τσακώνων στην Επανάσταση του 1821.

Στη συνέχεια τις εντυπώσεις έκλεψαν τα χορευτικά, που συνόδεψαν με λεβέντικους χορούς την παραδοσιακή μουσική με την ορχήστρα του Κώστα Γιαννακόπουλου και στο τραγούδι την Άννα Βυτινάρου και Διαμαντή Ρουμελιώτη. 
Το παρόν έδωσαν Σύλλογοι Αρκάδων Ηρακλείου, Βριλησσίων, Ιλίου, Χαλανδρίου κ.α., ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος από Καρδαρίτσι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την εκδήλωση συντόνισε άψογα η Περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα, Φωτεινή Δαλιάνη.